• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

2 componenten garage coating op mijn garagevloer?HOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> 2 COMPONENTEN GARAGE COATING OP MIJN GARAGEVLOER?

2 componenten garage coating op mijn garagevloer... Kan dat? Is dat niet te technisch? Hoe moet ik dat doen? En waar is dat goed voor. Het antwoord op deze vragen is eenvoudig. Natuurlijk bestaan alle garage verven uit verschillende componenten. Het verschil is dat een twee componenten garage coating in grotere mate beschikt over complexere componenten.


Hoe werkt een 2 componenten betonverf?
De twee componenten garage coating is uitgevoerd met een extra kunsthars; polyurethan ook wel expoxyhars genoemd. Zodra de twee componenten bij elkaar komen gaan deze een reactie aan. Dit harscomponent zorgt na de reactie voor een harde toplaag over uw garagevloer. Het is niet moeilijk om met een 2 componenten garage coatings te werken. Bij de verwerking van een dergelijke garage coating dient u de twee componenten samen te voegen en goed te roeren volgens de aangegeven instructies. Juist het (nu pas) samen mengen is essentieel bij een 2 componenten garage coatings omdat anders de coating al uitgehard zijn voordat deze kan worden aangebracht. U heeft altijd te maken met een potlife... dat is de tijd waarbinnen 'de mix' gebruikt kan worden. Meng daarom ook nooit alle verf in 1x samen. Werk in kleine hoeveelheden.


Een 2 componenten vloerverf geeft een uitstekend resultaat Zodra de coating volledig is uitgehard beschikt u over een garagevloer die eenvoudig is schoon te maken, vloeistofdicht en goede bescherming biedt tegen zuur, vet en de weekmakers van rubber banden. Naast een prachtige uitstraling en kleuren naar keuze is de vloer kras- en slijtvast. Naast de vermelde voordelen wordt een twee componenten coating uitgevoerd met meer vast bestanddelen. Het gevolg is dat de coating dikker wordt opgebracht en dat deze minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen bij het uitharden van de vloer.


Aandachtspunten van een 2 componenten betonverf
Een nadeel van een twee componenten epoxy garage coating is dat de mate van glans afneemt indien de vloer veelvuldig blootstaat aan uv-licht. Dit is niet hinderlijk maar wel het vermelden waard! Hier ondervind u geen hinder aan met een polyurethaan garage coating. Daarnaast kan u deze twee componenten coating niet over alle oude verfsystemen aanbrengen. Een laatste punt van aandacht bij een twee componenten coating is dat u de componenten uitsluitend in de juiste verhouding kunt mengen. De eenmaal gemengde coating kunt u daarna niet meer bewaren.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube