• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat is een 2 componenten vloercoating?HOME >> ADVIES >> VLOERVERF - ALGEMEEN ADVIES >> WAT IS EEN 2 COMPONENTEN VLOERCOATING?

Een 2 componenten vloercoating lijkt voor een leek een verf die eenvoudiger is dan andere verven. Alle verf bestaat uit meerdere componenten, dus bij een 2 componenten vloerverf zijn het er minder? In werkelijkheid is het een meer complexe verf. Het is verf met een extra kunsthars: epoxy of polyurethaan. In de verfwereld wordt gebruik gemaakt van kunsthars. Natuurlijke hars kennen we van naaldbomen: het is een kleverig product dat niet oplost in water en onder meer wordt gebruikt bij de vervaardiging van papier.


Hoe wordt een 2 componenten vloercoating tot stand gebracht?
Kunstharsen zijn synthetische stoffen die dezelfde eigenschappen als natuurlijke hars: het is zacht en kleverig. Toegepast in verf, zorgen kunstharsen voor een zeer harde toplaag op uw vloer. Zowel epoxy als polyurethaan worden veel gebruikt in de verfindustrie. Epoxy heeft bijvoorbeeld een grote vloeistofdichtheid en dat maakt het aantrekkelijk als vloertoepassing. De menging van de basisverf en de verharder gebeurt op de werkplek. De 2 componenten vloercoating kan niet gereed worden aangeleverd, omdat de componenten een chemische reactie met elkaar aangaan. De verf zou in blik of emmer spontaan keihard worden. Scanofloor Uniprimer is een uitstekende epoxy primer.


Een slijtvaste betonverf
Na uitharding heeft u een vloer die slijt en kras vast is en zeer goed bestand tegen klimaatinvloeden, water en chemische bestandsdelen. Andere voordelen zijn dat er doorgaans meer vaste bestanddelen in zitten waardoor uw 2 componenten vloercoating meteen wat dikker is opgebracht. En ze zijn minder temperatuurgevoelig bij uitharding (het drogen van de vloer). Nadelen noemen we ook. U kunt niet over alle oude verfsystemen heen schilderen. Als uw vloer blootstaat aan veel uv-straling vermindert de glans bij een 2 componenten epoxy vloerverf (niet bij polyurethaan). De andere kwaliteiten veranderen niet – en een vloer schittert liever niet al te veel. Geen nadeel maar een aandachtspunt: u moet de elementen in de juiste verhouding mengen. En u kunt resten niet bewaren (hiervoor wordt de term ‘potlife’ gebruikt: hoe lang blijft de aangemaakte verf goed in de pot?).


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube