• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Beschermende kleding bij het verven van vloerenHOME >> ADVIES >> VLOERVERF - ALGEMEEN ADVIES >> BESCHERMENDE KLEDING BIJ HET VERVEN VAN VLOEREN

Wie de instructies van vloerverf of garagecoatings goed leest ziet dat er wordt aanbevolen om bij het aanbrengen van de coating werkschoenen, handschoen, en Beschermende kleding te dragen. Nu hoeft u natuurlijk niet direct een nucleair pak aan te schaffen maar hou wel rekening mee dat u voldoende bescherming gebruikt tijdens de werkzaamheden. Wij adviseren u bij het aanbrengen van de coating het gebruik van de volgende items: Werkkleding, werkhandschoenen en veiligheidsbril. Het belangrijkste is om tijdens het verven van vloeren uw huid en uw ogen te beschermen. Natuurlijk dient te voorkomen dat u de coating inslikt.


Beschermende kleding moet u dragen?
De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat er bijna geen oploshoudende producten meer op de markt zijn. Alle watergedragen verfproducten doen niet meer onder aan de vroeger oplosmiddel houdende producten. Watergedragen verfproducten hebben vaak veel voordelen. Vloerverf en ook garagecoatings zijn meestal niet direct gevaarlijk bij het aanbrengen maar kunnen desondanks zorgen voor huidirritaties. Het klinkt misschien eenvoudig maar de werkhandschoenen zijn naast bescherming voor uw handen ook een goede preventie om te voorkomen dat u even in uw ogen gaat wrijven of aan uw oor of neus gaat krabben. Wij raden u aan niet te werken in een t-shirt en korte broek. Door zo te werken vergroot u het risico op aanraking van uw huid met de coating. Als extra kunt u ook gebruik maken van een barrièrecrème. Deze crème vormt een beschermend laag op uw handen en beschermt uw handen tegen ongewenste huidirritaties.


Ventilatie van de ruimte is belangrijk.
Naast beschermende kleding is het zeker belangrijk de werkplek goed te kunnen ventileren. Bij een twee componenten coating is het met name de harder die verantwoordelijk is voor de geur, damp en eventuele irritaties. Onze ervaring is dat de gevoeligheid voor huid, of ademhalingsorganen of ogen per persoon sterk verschillen. Door goede ventilatie heeft u minder last van irritaties maar zal de verf ook sneller drogen. De meeste vloercoatings zijn vrij van oplosmiddelen en u hoeft daarom geen koolstofmasker te dragen indien u de coatings aanbrengt. Maar voor uw eigen gezondheid adviseren wij u nadrukkelijk om alle aanwezige ramen en deuren zo goed mogelijk open te zetten. Hoe zorgvuldiger u werkt hoe beter het resultaat en hoe minder kans dat uw huid in aanraking komt met de vloerverf. Mocht u ondanks de preventiemiddelen toch coating op uw huid krijgen controleer dan snel het datasheet dat u bij het product heeft gekregen.( zie website) Hier vindt u direct de benodigde voorzorgsmaatregelen.


Lees meer artikelen over vloerverf
 
 
 
Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube