• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Bestaande verflagen en een nieuwe vloercoatingHOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> BESTAANDE VERFLAGEN EN EEN NIEUWE VLOERCOATING

Bestaande verflagen vragen bij een nieuwe vloercoating om extra aandacht. Belangrijke is de aard van de gebruikte vloerverf te laten bekijken. De ondergrond is immers van cruciaal belang voor de hechting van uw nieuwe primer en toplaag. Bestaande, oude verflagen kunnen door levensduur of beschadiging soms niet goed vastzitten. Of er is ooit een verkeerd materiaal gebruikt. U ziet dat aan bladders en schilfers in de vloercoating. Met stevig plakband kunt u eenvoudig een hoekje testen: met een korte, stevige lostrekbeweging ziet u meteen of er gemakkelijk vloerverf aan het plakband blijft zitten.


Het verwijderen van oude verflagen
In die gevallen is het verstandig om alle oude verflagen te verwijderen. Dat is een vervelende klus, maar voor een optimale hechting van uw nieuwe vloercoating toch vaak noodzakelijk. De beste manier om bestaande verflagen te verwijderen is schuren. Een stukje schuurpapier is echter niet toereikend. Het beste resultaat bereikt u door dit mechanisch te doen, met een hoogkwalitatieve schuurmachine. U kunt deze verkrijgen bij verhuurders van gereedschap.Vloeren-coatings.nl kan u hierover adviseren. Er zijn ook mensen die chemische producten gebruiken om verf af te bijten. We raden dit niet altijd aan, omdat niet elk middel geschikt is voor een vloer die met betonverf wordt bewerkt. Opnieuw: advies vragen helpt.


Het aanbrengen van een nieuwe laag
Indien het niet nodig is om de verflaag te verwijderen, is het wel goed om de bestaande laag lichtjes op te ruwen met fijn schuurpapier. Dit maakt de hechting optimaal. We wijzen er verder op dat u een 2 componenten vloercoating niet zonder meer over een 1 component vloercoating kunt aanbrengen. Ook dan is het het beste om deze bestaande verflaag eerst te verwijderen. Als de hechting goed is en u vindt de verwijdering teveel werk, dan kunt u een speciale schakellaag aanbrengen. Nogmaals: we kunnen u daar professioneel in adviseren. Ook voor een schakellaag dient u uiteraard de oude verflaag te ontvetten en op te schuren.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube