• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hoe een betonnen garagevloer ontvetten?HOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> HOE EEN BETONNEN GARAGEVLOER ONTVETTEN?

Hoe een betonnen garagevloer ontvetten? Gaat u uw garagevloer voorzien van een coating dan is goed ontvetten een belangrijk aspect. Vet vormt net als bij " normaal" schilderwerk een filmlaag tussen de garagecoating en uw betonnenvloer. Deze vettige filmlaag zorgt ervoor dat er onvoldoende hechting ontstaat tussen de garagecoating en de betonnenvloer. Het gevolg is dat de coating al op zeer kort termijn lelijk kan worden, of los zal gaan laten. Daarnaast kan vet zorgen voor kleurverschillen van de coating.

Het Ontvetten van een betonvloer
Net als bij "normaal" coating werk kunt u de garagevloer ontvetten met lauw water en amoniak. Voordat u begint zorgt u er voor dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Let op ammoniakdampen zijn zeer gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat de werkruimte voldoende word geventileerd en gebruik indien mogelijk een mondkapje. Voor het best resultaat raden wij u aan de ammoniak behandeling twee keer uit te voeren en nadien de vloer goed met schoon water na te spoelen. Zorg er ook de tweede keer voor dat de ruimte voldoende wordt geventileerd en gebruik indien mogelijk een mondkapje.


Oplosmiddelen in combinatie met een betonvloer
Af en toe vragen klanten ons naar advies over het gebruik van oplosmiddelen. Onze ervaringen is dat nadat het oplosmiddel is verdampt er vaak nog flinke vetresten achterblijven. Zeker bij grote en stevig vervuilde oppervlakten kan het oplosmiddel u de adem benemen en biedt het product geen afdoende oplossing. Vaak zijn garage vloeren alleen op bepaalde plaatsen sterker vervuild. Wat dan goed helpt is plaatselijk kattenbakgrit over de vetvlekken heen te strooien. Laat het grit 24 uur op het vet liggen en borstel het er dan vanaf. Het kattengrit zorgt er voor dat het vet wordt onttrokken uit de vloer. Nadien wast u de vloer met water en zeep. Let op dat u na de schoonmaakbeurt de vloer ruim voldoende droogtijd geeft. Door voldoende droogtijd te geven vermijd u het risico dat de coating niet voldoende uithardt of hecht. Mocht u garagevloer dermate zijn vervuild dat bovenstaande poetsbeurten geen oplossing bieden dan raden wij u aan de vetvlekken uit de vloer te schuren. Dit kan met een betonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Voor deze apparatuur kunt u terecht bij de professionele verhuurbedrijven zoals Bo-Rent of Boels.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube