• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hoe moet ik betonverf aanbrengen?HOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> HOE MOET IK BETONVERF AANBRENGEN?

Betonverf aanbrengen is niet moeilijk. Belangrijk is dat u de juiste betonverf producten gebruikt. Een tweede belangrijke zaak is dat u systematisch, dus weloverwogen stap voor stap, de werkzaamheden uitvoert. We noemen hier de stappen in het betonverf aanbrengen.


Waar moet u op letten bij het betonverf aanbrengen?
We veronderstellen dat u al gekozen hebt voor een bepaalde kwalitatief hoogstaande verf. Het is mogelijk dat u over een oude laag betonverf wilt schilderen. Dan kan het nodig zijn deze eerst te verwijderen. Klaar om te beginnen met het schilderwerk? U gaat nu na of de betonvloer vochtig is. Dat kan door een stukje doorzichtig plastic op de betonvloer goed vast te plakken met ducktape. 24 uur op de vloer laten zitten en dit te controleren op condensvorming. De vuistregel is 1cm beton staat voor 1 week droogtijd. Dus krijgt u een nieuwe stortvloer van 7 cm dan moet u 7 weken wachten met het afwerken van uw vloer.


Voorbereidingen voor het verven van een betonvloer
Na uw inspectie van de aanvangsconditie maakt u de betonvloer vetvrij. Dat kan met zeep of een reinigingsmiddel (bijv. Pingo Cleaner). Vetvlekken verwijdert u door te weken met een reinigingsmiddel en zaagsel te strooien. Na droging verwijdert u alle stof en losse deeltjes. Dat gaat het best met een stofzuiger.Bij een nieuwe betonnen vloer moet je eigelijk altijd schuren. De zandcementsluier moet van de toplaag weg geschuurd worden. Afhankelijk van het type beton kan dit met bv korrel 40 of 80 gebeuren. Bij hele harde en dichte betonnen vloeren moet er soms gestraald worden of met een diamantschuurmachine gewerkt worden. Een diamant schuurmachine is erg prijzig om te huren en je moet wel weten hoe je ermee om moet gaan.


Ondergrond en kleine reparaties van een betonvloer
Dan gebruik je bijna altijd een primer om een goede hechting te krijgen. Een 2 comp epoxy primer. De scanofloor uniprimer is hierin erg goed. Hiermee ga je een zeer goede hechting aan en de zuiging van de beton vloer verdwijnt. Bij vloerverwarming moet je erop letten dat de eindlaag die je gebruikt wel geschikt is voor vloerverwarming. Niemand wil zijn vloerverwarming in de afwerklaag terug zien. Als er kleine beschadigingen zijn in de vloer dan moeten deze eerst opgevuld worden met de scanofloor multiplamuur. Dit is een 2 comp. epoxyplamuur die snel uithard en na 12 uur schuurbaar en overschilderbaar is. Betonverf aanbrengen staat of valt bij de voorbereidende stappen! Deze bepalen de hechting en dus het aanzien, maar ook de duurzaamheid. Vloeren-coatings.nl geeft daarom graag advies om latere teleurstellingen te voorkomen.


Het aanbrengen van de betonverf
Na de (eventuele) vloerverf primer kunt u de eerste laag betonverf aanbrengen. Roer de betonverf goed door! Daarna aanbrengen (eenvoudig met roller en kwast). Een tweede laag brengt u aan als de betonverf overschilderbaar is (zie de gebruiksaanwijzing). Belangrijk is niet lang te wachten omdat de verf anders te veel uithardt. In een eerste laag zou u bijv. ook een antislip kunnen aanbrengen. Mocht u een 2 componenten verf hebben dan moet u ook letten op de potlife. Dit is de tijd voordat verf uithard. Meestal kan een nieuw geschilderde vloer pas na vijf-zes dagen maximaal worden belast. Lees verder altijd de technische datasheet van het product.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube