• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Beste Betonverf als Garagevloer CoatingHOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> BESTE BETONVERF ALS GARAGEVLOER COATING

Indien u een garagevloer coating overweegt komt u voor de vraag te staan welke type coating u moet kiezen en welke is de beste. Om het antwoord op deze vraag te kunnen geven is het belangrijk eerst vast te stellen op welke ondergrond de garagevloer coating zal worden aangebracht. Dit kan zijn op:
 • Oude coating laag
 • Cementdekvloer
 • Anhydriet vloer
 • Betonvloer
 • Egaliseermiddel

Waar gaat u de garagevloer voor gebruiken?
De volgende vraag die u uzelf dient te stellen is waar gaat u de garagevloer voor gebruiken. Dit kan zijn:
 • Voor opslag van goederen.
 • Gebruik van Auto’s (en dus autobanden) lekkend remvloeistof etc.
 • Gebruik van chemische stoffen.
 • Gebruik van zware materialen.
 • Bestand tegen hitte

De conditie van de garagvloer
Tenslotte is ook de conditie van de garagevloer ondergrond bepalend voor het type product.
Daarbij dient u de volgende vragen te stellen:
 • Is de vloer schoon, droog en olie-, vet- en stofvrij?
 • Bevat de vloeren scheuren of gaten?
 • Moet de vloer geschuurd of gestraald worden alvorens er een nieuwe coating opgaat?

Het opvullen van een betonvloer
Indien er gaten of scheuren in de vloer zitten dient u deze eerst netjes dicht te maken. Zie ook - mijn garagevloer egaliseren Hou er rekening mee dat de gecorrigeerde stukken ook voldoende droogtijd dienen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met een 2 componenten schraplaag waarmee u uw vloer weer strak krijgt. Zodra de ondergrond gereed is adviseren wij u een primer aan te brengen. Deze zorgt er voor dat de vloer een minder zuigende werking zal hebben op de coating en heeft een verstevigende werking op de ondergrond. Ook heeft een primer een gunstig effect op de levensduur van uw garagevloer. Daarna moet u ook de keuze maken of u gebruik gaat maken van een 1 component of een 2 componenten product. De keuze is afhankelijk van de mate van bescherming, duurzaamheid of het esthetische karakter. Hou ook rekening met hoe u de garagevloer gaat gebruiken. Maar een garage heeft doorgaans meer functies dan alleen een auto parkeren. Er is opslag, er staan fietsen. Er is een werkbank wellicht. Veelal is men er ook minder voorzichtig dan in een woonkamer.


Een garagevloer en de weekmakers in banden
Een garagevloer coating stelt dus zeer hoge eisen aan een betonverf. De belasting van de garagevloer is hoog en divers. Een auto weegt honderden kilo's en brengt vocht en vuil mee naar binnen. Dat alleen is genoeg reden om een vloer duurzaam te beschermen. Tip - Een goede garagevloer coating moet bestand zijn tegen weekmakers. Deze zitten bv in autobanden en zorgen dat het rubber flexibel blijft. Dit chemische product werkt in op de afdeklaag van uw garagevloer. Dat gaat langzaam maar het gebeurt wel. Als uw garagevloer coating niet resistent is tegen de weekmakers, dan lost hij op. Dat ziet er niet fraai uit en tast de slijtvastheid van uw oppervlaktelaag aan. Een goede garagevloer coating begint daarom bij de Scanofloor Pré Dekverf. Deze betonverf is geschikt voor beton, zand-cement en anhydriet. Vloeren-Coatings.nl raadt u deze verf ook aan voor het afwerken van ingestrooide oppervlakken en voor asfalt-betonvloeren. Een houten ondergrond kan en metaal ook, mits bewerkt met een roestwerende primer. Dit kwaliteitsproduct is perfect voor uw garagevloer coating, en in badruimtes (badkamervloer of badkamerwanden, kelders, magazijnen. De kern is: wanden en vloeren waar een hygiënische slijtvaste en chemisch resistente coating gewenst is. Betonverf Pré Dekverf is dat product: slijtvast, waterbestendig en dampdiffuus.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl © 
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube