• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Betonvloer reparatie - Tips en adviesHOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> BETONVLOER REPARATIE - TIPS EN ADVIES

Een betonvloer reparatie is soms onvermijdelijk. Butsen en gaten voorkomen een goede hechting van de toplaag. Wilt u een adequaat afgewerkte coating, hebt u een glad oppervlak nodig. Repareren kost natuurlijk geld. Maar een reparatie komt het rendement van uw inspanningen ten goede, vergemakkelijkt schoonmaakwerk en zoals u weet: het oog wil ook wat. Betonvloer reparaties zijn soms ook nodig als afwerking van een nieuw gestorte betonvloer. Gelukkig kunt u veel reparaties zelf uitvoeren.


Voorbereidinge voor reparatie aan uw vloer
Voor u aan de slag gaat, maakt u de plek stofvrij (en indien nodig ook vetvrij). Stofvrij maken kan met een koperborstel. Eerst controleert u op loszittende stukjes door met een ijzer wat te krabben. Met een stofzuiger verwijdert u de laatste stofdeeltjes. Kleinere betonvloer reparaties worden uitgevoerd met staal- of polyesterplamuur. Strijkt u deze zo glad mogelijk af, omdat bijschuren lastig is door de extreme uitharding. Voor een grotere betonvloerreparatie gebruikt u epoxymortel. Deze mortel is na droging zeer slijt- en slagvast. Ook de hechting met de latere vloercoating is uitstekend. Grote gaten kunnen ook gevuld worden met cementgebonden producten (deze hebben wel een langere droogtijd). Neemt u gerust contact met ons op voor de juiste vloercoating keuze.


Scanofloor Multiplamuur voor binnen en buiten
Een middel dat we van harte aanbevelen is Scanofloor Multiplamuur. Dit is een oplosmiddelvrije epoxy plamuur voor binnen en buiten. Het gebruik van kit of egaline raden we ten zeerste af als te weinig poreus voor de hechting van de vloercoating toplaag. Naast oppervlakteproblemen kunnen er problemen van binnenuit zijn. De bekende betonrot is zichtbaar aan afbrokkelende randen en blootliggende bewapening. Oorzaken zijn het binnendringen van CO2 en chloriden bij ouderdom en zeeklimaat, en de toegevoegde verhardingsversnellers. Een grote reparatie aan de betonvloer wordt het best door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Vloeren-coatings.nl kan u hierin adviseren. In een enkel geval is een grote renovatie nodig en is een compleet nieuwe betonvloer onvermijdelijk.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube