• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hoe moet ik betonverf verwijderen?HOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> HOE MOET IK BETONVERF VERWIJDEREN?

Een veelgehoorde vraag voor een nieuwe schilderklus begint: hoe kan ik betonverf het best verwijderen? Vanzelfsprekend speelt bij het antwoord de vloer in kwestie een rol, maar er zijn toch enkele algemeenheden te geven. Grofweg zijn er drie manieren om betonverf te verwijderen: met afbijtmiddelen, branden of föhnen en schuren. Laten we het rijtje aflopen.


Verf verwijderen met een afbijtmiddelen
betonverf verwijderen met een afbijtmiddel kan een goed resultaat geven. Let er wel op dat u het juiste middel kiest. Er zijn producten in de handel die niet geschikt zijn voor betonverf. Een verfspecialist raadplegen is dus aangeraden.


Betonverf verwijderendoor branden of föhnen
Een andere methode voor het betonverf verwijderen is branden of föhnen. Beiden zijn een chemische benadering voor het schoonmaken van uw vloer. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen wordt het milieu met deze methoden vrij zwaar belast. Wees dus voorzichtig. De derde mogelijkheid is meestal de beste: betonverf verwijderen door schuren. Dit zelf doen is vaak onbegonnen werk. Hiervoor zult u dan een professioneel bedrijf moeten inschakelen. Vloeren-coatings.nl wijst u graag de weg. Kijk gerust eens naar deze selectie van projecten die we begeleid hebben.


Betonverf verwijderen door schuren
Schuren creëert de beste hechting voor de nieuwe betonverf. Uw vloer wordt weer als nieuw. U kunt er met een gerust hart een nieuwe laag verf op aanbrengen. Het eindresultaat zal altijd beter zijn dan bij de andere methoden. Ook rubbersporen (auto- en fietsbanden en schoenzolen) worden door schuren gemakkelijk verwijderd. Het schuren gebeurt met een diamantschuurmachine, in combinatie met een industriestofzuiger. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, verloopt het proces nagenoeg stofvrij! Dit is erg belangrijk als u nadien betonverf gaat aanbrengen.


Betonverf met een antisliplaag
Ook bij trappen en muren kan er reden zijn de betonverf te verwijderen. Dit kan een arbeidsintensieve klus zijn. Wij denken graag met u mee of er een tussenoplossing is, zoals reinigen, losse delen verwijderen, bijwerken en opruwen. Kleine visuele oneffenheden kunt u trouwens aan het oog onttrekken door fijn zilverzand op de nog natte toplaag te strooien. Dan heeft u meteen een goede antislip.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube