• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat moet ik weten over de betonvloer ondergrond?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> WAT MOET IK WETEN OVER DE BETONVLOER ONDERGROND?

Vooraf aan een vloercoating inspecteert u de betonvloer ondergrond nauwkeurig. U kent het van alle schilderwerkzaamheden: de betonvloer moet schoon, droog, vet- en stofvrij zijn. Concreet houdt dit in dat u losliggende gedeeltes verwijdert (en reparaties toepast, bijvoorbeeld met staalplamuur). Goed vegen en stof verwijderen. Uiteraard zuigt u de betonvloer diverse malen: stof bestaat ook uit losliggend deeltjes. U kunt hierbij denken aan cementsluier, iets wat absoluut weggehaald moet worden.


Ontvetten van de betonvloer.
Of de betonvloer vervuild is met vet en olie is nogal afhankelijk van de gebruiksruimte. Een betonvloer ondergrond dient op dit punt zo schoon mogelijk te zijn. In principe kan dat met water en zeep en een harde bezem. Voor verse vetvlekken kunt u eventueel kattenbakkorrels gebruiken. Over de behandeling van hardnekkige vlekken kan vloeren-coatings.nl u informeren. Na de schoonmaak moet de betonvloer weer goed drogen! Hoe lang dit duurt, is moeilijk te zeggen. Het hangt af van de mate van vervuiling en hoe u het schoongemaakt hebt.


Zorg dat de ondergrond van de betonvloer in orde is.
U kunt last hebben van moeilijk te verwijderen lijm- of verfresten, en beschadigingen door gebruik of doordat de betonvloer minder secuur is aangebracht. Dan biedt machinaal schuren een uitkomst. Zelf doen is niet altijd een goed idee; dit is eigenlijk werk voor de vakman. Maar als u handig bent en kennis hebt van beton, kunt u machines huren bij bekende bedrijven als Boels Verhuur en Bo-Rent. Meestal wordt gebruik gemaakt van een diamantslijpmachine of een handbetonschuurmachine. Er zijn goede voorzieningen voor de opvang van stof. Overigens kan een betonvloer ondergrond ook te glad zijn. Druppel wat water op de vloer. Blijft dit liggen, dan zit de betonvloer ‘op slot’. Het opruwen van het oppervlak zal dan nodig zijn. Is de ondergrond eenmaal piekfijn in orde, kunt u beginnen met de betonvloer verven.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:
Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube