• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hoe moet ik een betonvloer ontvetten?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> HOE MOET IK EEN BETONVLOER ONTVETTEN?

Een betonvloer ontvetten is een belangrijke zaak. Vet vormt een filter tussen de nieuwe vloercoating en het beton. Het is dus logisch dat vet een goede hechting belemmert. Ook kan vet tot kleurverschillen leiden en dan wordt uw vloer vlekkerig. Beide kunnen uw nieuwe, strak ogende vloer al op korte termijn ontsieren. Een betonvloer ontvetten doet u met een ontvettende zeep. Pingo Cleaner is een sterk verschralende en ontvettende zeep. Doe dit met een uitgeknepen dweil. U kunt deze handeling herhalen – spoel altijd  na met schoon water. Uiteraard moet de vloer weer goed drogen. Ook hiervoor is ventilatie zeer gewenst.


Kattebakkorrels voor uw vloer
Bij het ontvetten van een betonvloer denkt u wellicht aan oplosmiddelen. Bij vloeren-coatings.nl raden we dit in principe af. Als het oplosmiddel verdampt, blijft er vaak nog een deel van het vet achter. En zeker bij grote binnenruimten die stevig verontreinigd zijn, kunnen oplosmiddelen u ernstig de adem benemen. Neem bij twijfel altijd contact met ons op! De meeste betonvloeren zijn slechts plaatselijk vervuild met vet. Een handigheidje is een vlek af te dekken met sterk absorberend middel (bijv. kattenbakkorrels) dat het vet onttrekt aan de vloer. Na een etmaal borstelt u de plek schoon. U kunt bij kleine hardnekkige vlekken natuurlijk een oplosmiddel als eerste aanzet gebruiken. Een dag later reinigt u alsnog met water en ammoniak. In uiterste gevallen moet bij een betonvloer ontvetten geschuurd en gerepareerd worden.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube