• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Cementsluier: wanneer en hoe verwijderen?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> CEMENTSLUIER: WANNEER EN HOE VERWIJDEREN?

Cementsluier verwijderen is onvermijdbaar. Het is een zeer fijne laag cement die bij de doorharding van betonvloeren boven is gekomen. De laag is als stof voor de iedere doe-het-zelver ook herkenbaar als sporen op nieuwe tegels. Of bij nieuw metselwerk waar regenwater cementdeeltjes uit de voegen meeneemt en grauwe sporen nalaat op de bakstenen. Cementsluier heeft aan de oppervlakte grote nadelen. De cementdeeltjes kunnen loszitten, waardoor uw vloercoating niet hecht aan het beton. Ook kunnen oneffenheden zijn gevormd, waardoor een oppervlakte bevattelijk wordt voor vuil. Afhankelijk van de samenstelling van de stof (ook wel betonsluier) kunnen bestanddelen actief blijven reageren. De toplaag van de uw betonvloer is op sommige plaatsen (wellichte hele kleine) niet in rust.


Bij wandtegels kan het probleem vrij klein zijn: wassen met water en spons. De cementdeeltjes zijn nog niet gehecht aan het oppervlak – het kunnen er wel veel zijn en u moet na droging herhaaldelijk nog weer wassen. Maar wie een huis koopt waar niet goed is gewerkt, weet dat cementdeeltjes ook heel erg vast kunnen zitten. Vooraf aan een vloercoating aanbrengen is het verwijderen van een cementsluier noodzakelijk. Heeft u een kleine klus, bijvoorbeeld een vloer in een toilet, kunt u het proberen met een harde koper borstel.( roest niet) Vaker zult u moeten schuren. Bij vloeren-coatings.nl adviseren we u (semi-)professionele apparatuur.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube