• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Cementsluier en uw garagevloerHOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> CEMENTSLUIER EN UW GARAGEVLOER

Is er bij u sprake van cementsluier in uw garagevloer? Er is maar één oplossing voordat u aan de slag gaat met een garagecoating. U dient de cementsluier aan te pakken door deze te verwijderen. Cementsluier op een garagevloer ontstaat in een betonvloer doordat er een fijne laag cement door de cementvloer naar de oppervlakte is gekomen tijdens het uithardingsperiode. Meestal is deze herkenbaar door een witte waas of vlekken over de garagevloer. Ook kan er sluier zijn ontstaan doordat het nieuwe voegwerk van een gemetselde muur door (regen)water op de cementvloer terecht is gekomen.


Problemen bij cementsluier
Een cementvloer waarbij cementsluier voorkomt dient u goed te behandelen om de volgende problemen te voorkomen:
  • Onvoldoende hechting tussen garagecoating en betonnen garagevloer
  • Blijvend reageren van betondeeltjes
  • Ruw oppervlakte waar vuil aan kan hechten

De hechting tussen garagecoating en de betonvloer
Vaak blijven bij cementsluier er op de betonvloer cementdeeljes loszitten. Een garagecoating heeft het beste resultaat bij een zo strak mogelijke oppervlakte. Indien er cementdeeltjes loszitten zal de coating onvoldoende kunnen hechten aan de garagevloer. Treft u stof of betonsluier aan op de bovenlaag van uw betonvloer dan is het mogelijk dat bepaalde cementbestanddelen actief blijven reageren. Vaak wordt gezegd dat de toplaag van de garagevloer nog niet in rust is. Nadat u de cementsluier heeft weggeveegd ontstaat er vaak een plaatselijke oneffenheid in het oppervlakte van de vloer. Deze oneffenheden of verruwingen zijn plekken waar het kan zijn dat de coating moelijker kan hechten. Ook zijn deze ruwe plekken zeer bevattelijk voor vuil. U kunt de cementsluier verwijderen door te boenen met een borstel. Mocht uw vloer zeer sterke cementsluier verschijnselen vertonen dan zult u de vloer waarschijnlijk moeten opschuren. U kunt de vloer zelf schuren en daarbij kunt u voor apparatuur terecht bij professionele verhuurbedrijven. Vraag om een betonschuur- of een diamantslijpmachine.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube