• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Een designvloer maken met vloerverfHOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> EEN DESIGNVLOER MAKEN MET VLOERVERF

Een designvloer maken met vloerverf is goed te doen. De coatings zijn in alle denkbare kleuren leverbaar en goed verwerkbaar in patronen en sjablonen. Het procédé kan ook nog eens budgettair gunstig zijn. Met goede verf op een goede ondergrond maakt u door de flexibele toepassing van het materiaal de designvloer zoals u die wilt. Vloeren-coatings.nl heeft er de nodige ervaring mee. Zo brachten we een schitterende designvloer aan in een praktijk voor fysiotherapie.


Een gietvloer als designvloer
Een veel gestelde vraag bij vloeren-coatings.nl is of de designvloer mogelijk is zonder een zogenaamde gietvloer. Een gietvloer is wat het al zegt: een bovenlaag die op ruwe beton wordt uitgegoten. Daar is polyurethaan of epoxy in gemengd en het geeft een gladde harde toplaag. Ideaal voor een designvloer dus. Toch kan de gietvloer worden vermeden. Het vermijden van de gietvloer kan door het aanbrengen van een schraplaag. U heeft vergelijkbare ingrediënten en het doel is hetzelfde: alle oneffenheden doen verdwijnen. Een schraplaag zorgt dat de betonvloer helemaal strak afgesmeerd wordt.


Het aanbrengen van een schraplaag
In dit alternatief gebeurt het aanbrengen van de schraplaag ambachtelijk. Voor een doe-het-zelf-ver eigenlijk niet te doen. Er is een vakman nodig (‘applicateur’). Het is evengoed veel goedkoper dan een gietvloer. Een gietvloer blijft strakker en is slijtvaster, maar dat is dan ook nadrukkelijk in de prijs terug te vinden. De vloer ooit eens overschilderen – met een ander design – hoeft toch ook niet het grootste probleem te zijn.


Het aanbrengen van betonverf
Voor een optimaal resultaat moet de schraplaag bij voorkeur in twee lagen worden afgewerkt met de Jotun Oxan trestjerner of de Pre Dekverf. Het verschil tussen die twee? Jotun Trestjerner is een 1 component verf op waterbasis en aanbevolen voor vloeren die normaal gebruikt worden. Pre Dekverf van Norway Coatings is een 2 componenten epoxy coating die bij uitstek geschikt voor vloeren die zwaar belast worden en die een slijtvaste en chemisch resistente coating vereisen. Eventueel kan eerst Jotun Jotanol aqua grondverf worden gebruikt. Dit is een matte verf die snel droogt en bekend staat om zijn uitstekende hechting.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube