• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

De droogtijd van uw garagecoatingHOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> DE DROOGTIJD VAN UW GARAGECOATING

Wanneer we het over droogtijd hebben is er snel sprake van verwarring. Er zijn verschillende fasen waar u mee te maken krijgt indien u uw garagecoating gaat aanbrengen. Zo is er namelijk de droogtijd van een tussenlaag en de droogtijd van de toplaag. De droogtijd van beide lagen is gebaseerd op de som van de volgende twee factoren.


Temperatuur
Het meest bepalende element voor de droogtijd is de omgevingstemperatuur en daarmee de temperatuur van de vloer. Hoe warmer de omgevingstemperatuur hoe sneller de vloer droogt. En hoe lager de temperatuur hoe langzamer. Wij raden u af om de vloer te coaten indien de gemiddelde temperatuur lager is dan 12°C. Kunt u de ruimte verwarmen en dus boven deze 12°C krijgen dan is er geen probleem. Een tweede factor bepalend bij de droogtijd is de laagdikte. Deze is minder bepalend voor de droogtijd als de temperatuur maar hiervoor geld hoe dikker de laag hoe langer de droogtijd. Per fase is er ook sprake van verschillende droogtijden. Daarnaast is het raadzaam een droge vloer nog niet volledig te belasten.


Droogtijd van de tussenlaag
De droogtijd van de tussenlaag die u dient aan te houden indien u een tweede coatinglaag gaat aanbrengen bedraagt minimaal 16 maximaal en 36 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20°C. Deze droogtijden zijn afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Over het algemeen houden wij een gemiddelde droogtijd aan van circa 20 uur. Belangrijk is ook dat u niet teveel tijd neemt tussen de twee lagen. Daardoor kan het zelfs zo zijn dat de toplaag niet goed genoeg zal hechten. In het slechtste geval dient u de toplaag ter verwijderen, de ondergrond opnieuw op te schuren. Dat is zonde van uw tijd, geld en had voorkomen kunnen worden. U kunt zelf heel goed testen of de tussenlaag al geschikt is voor het aanbrengen van de toplaag. Indien de tussenlaag niet los laat zodra u een nieuwe baan trek met de roller dan kunt u de toplaag verder aanbrengen.


Droogtijd van de uiteindelijke betonvloer
Na circa 36 uur zal de uiteindelijke vloer droog zijn. Droog maar nog niet geschikt om vol belast te worden. Er zijn twee soorten van vloerbelasting, te weten mechanisch en chemisch. Na circa 3 dagen nadat de toplaag is aangebracht is de twee componenten volledig uitgehard en beschikt deze over de volledige sterkte. Deze droogtijd is vastgesteld met metingen bij een gemiddelde temperatuur van 20°C. Langer duurt het voordat een twee componenten coating beschikt over de volledige chemische resistentie. Dit duurt namelijk circa 7 dagen na het aanbrengen van de toplaag. Ook raden wij u aan de vloer pas met water in contact te laten komen na 7 dagen. Doet u dit eerder dan bestaat de kans dat er witte vlekken op de vloer ontstaan. Deze zijn lastige en soms zelf niet meer te verwijderen. Om beschadigingen aan uw gecoate vloer te voorkomen dient u altijd de geïnstrueerde droogtijden aan te houden.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube