• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Epoxy garagevloer coating - Een duidelijke uitleg…HOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> EPOXY GARAGEVLOER COATING - EEN DUIDELIJKE UITLEG…

Een epoxy garagevloer coating is gebaseerd op een twee componenten coating. Een deel van de twee componenten bestaat uit een kunsthars. Het tweede deel is een harder. Deze twee componenten coating dient u bij gebruik te vermengen.


Een harde toplaag voor uw garagevloer
De harder zorgt ervoor dat de twee componenten een nagenoeg geurloze chemische verbinding met elkaar aangaan waardoor de garage coating goed uithard. Dit zorgt voor stabiliteit en dichtheid van de garagevloer. Daarmee is de garagevloer vloeistofdicht, bestemd tegen oliën, vetten en zuren en tevens tegen de weekmakers van rubber autobanden. De harde toplaag biedt een jarenlange duurzame bescherming voor uw beton of cementvloeren.


Epoxy voor uw betonvloer
Epoxy werd voor het eerst ontwikkeld rond 1938 in Zwitserse laboratoriums. Als basis gebruikte de Zwitserse wetenschapper Castan en Amerikaans Greelee een kunststof uit 1905 welke was uitgevonden door de Zwitser Zincke. Zij wisten het voor het eerst vloeibaar te maken. Daardoor kon de epoxy worden gekleurd, gegoten, geïmpregneerd en gemengd. Het duurde even want pas na de tweede wereldoorlog werden de epoxy producten pas op grotere schaal toegepast. Dat gebeurde in de luchtvaart en scheepvaartindustrie. Later werd de epoxy ook gebruikt als basis voor het maken van printplaatjes die wordt toegepast in digitale apparatuur. Een goed gemengde garage coating zal zeer sterk uitharden en beschikt over een zeer groot hechtingsvermogen. Dat is ook de reden dat wij de twee componenten coating aanraden voor gebruik bij industriële toepassingen. Denk aan:
  • vloeren van werkplaatsen
  • vloeren van garagebedrijven
  • vloeren van parkeergarages
  • vloeren van winkels
  • vloeren van opslag loodsen
  • vloeren van magazijnen

Goed voorbereiden voordat u de betonverf aanbrengt
Aangezien het uithardingsproces van twee componenten coating direct zal starten zodra beide componenten mengt dient u dit altijd op de te coaten locatie te doen. Voor het beste resultaat is het van zeer groot belang dat u de aangegeven verhoudingen aanhoud en de coating zeer goed (met hulp van boormachine) mengt.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube