• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Een epoxyvloer maakt u zelfHOME >> ADVIES >> ALLE ARTIKELEN OVER VLOEREN VERVEN >> EEN EPOXYVLOER MAAKT U ZELF

Een epoxyvloer maken is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Laat u niet afschrikken door de term epoxy: uiteindelijk praten we over een vloerverf. Echter wel een verf van een buitengewoon hoge kwaliteit die enige extra maatregelen vraagt bij het verwerken.

Epoxyvloeren komen we tegen in garages, winkels, showrooms, kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, expositieruimtes, bibliotheken, maar ook keukens en badkamers. Het kunsthars epoxy geeft de verflaag een enorme hardheid. De vloer wordt bestand tegen chemische stoffen en vloeistoffen. Ook is een epoxyvloer mechanisch belastbaar. Duurzaamheid staat voorop.

Een epoxyvloer maken is goedkoper dan een gietvloer. Reken op een uitgave van minimaal 20 euro per vierkante meter. Dit is exclusief gereedschappen. Het prijsverschil zit in het kleinere aantal lagen. U hebt bij een epoxyvloer een primer nodig en 2-componenten epoxy coating.

Epoxyvloer maken

Vanzelfsprekend moet u pas aan de klus beginnen als de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Ook eventuele beschadigingen dienen te zijn hersteld. U brengt hierna de primer op. Deze zorgt voor een goede hechtlaag en extra bescherming van de ondergrond. Is de primer droog, kunt u aan de slag met de 2-componenten coating.

Let op: een 2-componenten betonverf wordt geleverd in twee verschillende verpakkingen. Dat zijn (u raadt het al) de twee componenten. U mengt deze volgens de instructies. Is dit gebeurd, kunt u de epoxy coating aanbrengen. Bij het coaten dient u alle veiligheidsvoorschriften op te volgen. De droogtijd vindt u op de productbladen. Houd er rekening mee dat het tot een week kan duren voor u een epoxyvloer weer normaal kunt belasten.

Hebt nog vragen over het maken van een epoxyvloer, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u welke producten bij u passen.

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube