• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagecoating verwijderenHOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> GARAGECOATING VERWIJDEREN

Er zijn verschillende mogelijkheden om bestaande betonverf te verwijderen namelijk: verwijderen met hulp van een chemisch afbijtmiddel, afbranden met brander of föhn verwijderen door middel van afschuren. Hieronder beschrijven we de voor en nadelen.


Verwijderen van betonverf met Chemisch afbijtmiddel
Een verfafbijtmiddel zorgt er voor dat de bestaande coatinglaag loskomt van de ondergrond. In het kort hanteert u de volgende werkwijze:
  • Aanbrengen van het afbijtmiddel
  • De losgekomen stukken met hulp van een plamuurmes of schraper verwijderen
  • Ondergrond naspoelen / afnemen met een verfreiniger
Let op want niet iedere afbijtmiddel is even geschikt voor de toepassing op een twee componenten vloercoating. Laat u goed adviseren door een verfspecialist.


Oude betonverf afbranden met brander of föhn
Bij deze methoden om een garagecoating te verwijderen "brandt" u de oude verflaag los van de vloer. Dit kan zowel met een föhn als met brander, maar dit is in beide gevallen zeer milieubelastend. Mocht u voor deze manier kiezen volg dan alle veiligheidsinstructies op en werk uitsluitend met de juiste beschermingsmaterialen.


Het Schuren van oude betonverf
Het afschuren van een bestaande garagecoating is de beste methode en wordt in praktijk eigenlijk het meeste uitgevoerd door professionele schuurbedrijven. Dat schuren de beste methode is komt doordat u naast de bestaande laag te verwijderen u ook de laag optimaal prepareert voor het aanbrengen van de nieuwe garagecoating. Oude verf, vuil en oneffenheden kunnen netjes worden weggeschuurd.


Het zelf schuren van uw betonvloer
Mocht u de schuurklus toch zelf willen uitvoeren dan raden wij u aan om een professionele schuurmachine te huren bij een vestiging van Boels of BoRent. Zorg dat u gebruik maakt van een diamantschuurmachine gecombineerd met een industriestofzuiger. Het is overigens een misopvatting dat het schuren van de vloer voor een grote stofopbrengst zorgt. Met de goede apparatuur is dit proces namelijk bijna stofvrij. Overweegt u een opfrisbeurt voor een bestaande gecoate vloer? Zorg dat u de vloer op de juiste manier voorbehandeld. Schuren is in praktijk de meest gekozen oplossing.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube