• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagevloer betonrot - Tips en adviesHOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> GARAGEVLOER BETONROT - TIPS EN ADVIES

Betonrot is een algemene term die gebruikt word voor het aanduiden van beschadigd beton. Vaak spreekt men over de schade aan beton die is ontstaan vanuit de kern van het beton. Daar bevind zich de betonbewapening welke is gaan roesten. Zodra de stalen kern van het beton gaat roesten zal het roest gaan uitzetten. Zelfs zo erg dat het beton gaat barsten. De brokstukken zullen los gaan zitten en indien u het probleem niet aanpakt dan zal de schade aanzienlijk verergeren.


Het herkennen van Betonrot
Betonrot is niet te voorkomen en is ontstaan door het gebruik van niet deugdelijke cementmaterialen. U kunt betonrot herkennen aan de volgende kenmerken: de verroeste bewapening is zichtbaar, afgebroken stukken beton, rood- of bruinkleurige vlekken op de vloer, scheuren in de vloer.


Het aanpakken van betonrot
Veel van de herstelwerkzaamheden aan betonrot kunt u zelf uitvoeren. U verwijdert de loszittende betondelen totdat u de "gezonde" stalen bewapening kunt zien. Vervolgens behandelt u de verroeste bewapening met een primer. Deze zorgt ervoor dat het roest wordt ingekapseld en dat verdere roestvorming wordt voorkomen. Tenslotte vult u de ontstane schade weer op met een epoxymortel. Zorg er voor dat u deze mortel zo glad mogelijk afstrijkt voor het beste resultaat.


Gebruik geen egaline voor uw betonvloer
Wij raden u aan de herstelwerkzaamheden absoluut niet met egaline uit te uitvoeren. De egaline dient namelijk lang te drogen en tevens is de toplaag niet poreus genoeg voor een goede aanhechting van de coating. Indien er sprake is van betonrot dan is het aan te bevelen dit zo snel mogelijk aan te pakken. Het is een klus die goed te doen is en u maakt uw vloer weer als vanouds. Tevens voorkomt u het verslechteren van de situatie en verdere beschadigingen aan uw garagevloer.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube