• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagevloer coaten - Juiste omstandigeheden en stappenHOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> GARAGEVLOER COATEN - JUISTE OMSTANDIGEHEDEN EN STAPPEN

Iedereen kan zelf een garagevloer coaten. Het is een eenvoudige klus maar wel is het belangrijk een paar zaken goed op een rijtje te zetten. De basis is gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige garage coatings. Daarnaast is het van belang dat u werkt bij de juiste omstandigheden en de juiste handelingen stap voor stap uitvoert. Voor een goed resultaat... de juiste omstandigheden en stappen:


Garagevloer coaten - Vochtigheid
Een te vochtige garagevloer zorgt er voor dat er geen goede hechting ontstaat tussen de garagevloer en de coating. Daarom dient u eerst te controleren of de vloer goed droog is. De meest eenvoudige manier om dit te testen is door een aantal plakbandjes aaneensluitend op de vloer te plakken. Indien er na 24 uur geen condens op de plakbandjes is ontstaan kunt u de primer op de garagevloer aanbrengen. Voor een nieuwe garagevloer geld dat deze pas na minimaal 6 weken geverfd kan worden.


Garagevloer coaten
Soms komt het voor dat een garagevloer te glad is. Deze kunt opruwen door de vloer licht op te schuren. Indien de vloer poreus is adviseren wij u aan om de garagevloer te voorzien van een primer. Wij werken veel met de Scanofloor Uniprimer. Deze twee componenten primer impregneert de zuigende werking van de garagevloer en zorgt voor een goede hechtlaag.Zorg dat de garagevloer vetvrij is. Daarvoor gebruikt u een reinigingsmiddel (vb: Pingo Cleaner) of gewone zeep. Mochten er flinke vetvlekken op de garagevloer zitten dan kunt u werken met een combinatie van het reinigingsmiddel en zaagsel. Nadat de garagevloer gedroogd is verwijderd u het stof met een bezem, een stoffer en blik en een stofzuiger.


Garagevloer coaten en de temperatuur
Regelmatig vragen klanten ons of zij de garagevloer coating bij iedere temperatuur kunnen aanbrengen. Het antwoord is even simpel als voor de hand liggend; Nee. Een garage coating moet namelijk volledig doorharden voordat deze beschikt over de gewenste eigenschappen. Het doorharden van de coating is een chemische reactie en de omgevingstemperatuur is daarbij van cruciaal belang. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller deze uitharding tot stand komt. Daar tegenover staat dat het doorharden langer duurt bij een lagere temperatuur. Onze ervaring leert ons dat de minimumtemperatuur voor een garagevloer coaten 12ºC is. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de vloertemperatuur afwijkt van de omgevingstemperatuur. Winterdag er namelijk bij 2ºC boven nul toch nog sprake zijn van vorst aan de grond, datzelfde geld voor uw garagevloer. Onze algemene stelregel is pas de coating aan te brengen bij een minimale omgevingstemperatuur tussen circa 16ºC en 32ºC. De winter is dus bij uitstek niet de beste periode om de garagevloer te voorzien van een coating. Dat betekend niet dat het onmogelijk is in de winter een coating aan te brengen. Kunt u de ruimte langere tijd goed verwarmen dan kunt u met in achthouding van de juiste omstandigheden de ruimte gewoon voorzien van een coating. Bij het werken onder de minimale temperaturen kan het zijn dat de uitharding in het uiterste geval niet volledig tot stand komt. Voorzichtigheid geboden dus! Zoals gezegd; hoe hoger de temperatuur hoe sneller de uitharding tot stand komt. Dit is direct van invloed op de overschilderbaarheid. Zodra de temperatuur van de coating zelf boven de 25ºC komt zal de verwerkingstijd zeer sterk teruglopen. Wij adviseren u onder deze warme omstandigheden de werkzaamheden uit te stellen om deze op een koeler tijdstip uit te voeren.


Luchtvochtigheid
Naast temperatuur dient u ook de luchtvochtigheid in de gaten te houden. Deze mag bij het aanbrengen en uitharden niet hoger zijn dan 80%. Na de voorbereidingen en een eventuele primer kunt u aan de slag gaan met de eerste laag coating. Roer de coating goed met hulp van een verfmixer op bijvoorbeeld een boormachine. U brengt de coating aan met een kwast of een verfroller. Zodra de eerste laag garagevloer coating overschilderbaar is (zie gebruiksaanwijzing) kunt u de tweede coatinglaag aanbrengen. Wacht niet te lang anders is de verf te veel uitgehard. Mocht u de vloer willen voorzien van een antisliplaag dan kunt u deze mengen met de coating bestemd voor de tweede laag. Het succes van het garagevloer coaten valt of staat met bovenstaande voorbereiding en omstandigeheden. Deze omstandigeheden en stappen verbeteren de hechting en daarmee de duurzaamheid van de garagevloer coating.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube