• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagevloer coating met antislipHOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> GARAGEVLOER COATING MET ANTISLIP

Hoe gladder de garagevloer hoe meer kans op gladheid. Deze gladheid ontstaat met name zodra de garagevloer nat of vettig wordt. Daarom raden wij u aan, indien gewenst / noodzakelijk, de vloer te voorzien van een antisliplaag. Daarmee voorkomt u onveilige situaties en zelfs valpartijen. Wij adviseren u vooraf goed na te denken of u een bepaalde ruimte wilt voorzien van een antislip laag. Ruimtes die nat of vochtig worden, kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. Het aanbrengen van de antisliplaag is eenvoudig, bied vele voordelen en is overal toepasbaar.


Hoe kan ik antislip aanbrengen in mijn betonvloer?
Er zijn verschillende materialen om een garagevloer coating met antisliplaag aan te brengen. Wij hebben goede ervaring met het instrooien van antislipmiddelen of zilverzand. De basis van een antislipmiddel bestaat uit gebakken zand. Dit zand is op zeer hoge temperatuur gebakken en daardoor zijn de korrels verglaasd en verfijnd. Indien u de garagevloer coat met twee verflagen strooit u het antislipmiddel in over de eerste verflaag op het moment dat deze nog nat is.


Het aanbrengen van een tweede laag betonverf
Nadat de eerste verflaag is gehard en uitgedroogd brengt u de tweede verflaag aan. Deze tweede laag brengt u aan (zonder er opnieuw antislipmiddel in te strooien). Deze laatste verflaag zorgt voor een afgesloten afwerklaag op de gewenste kleuren. Doordat het antislipmateriaal netjes is afgesloten behoud deze zo lang mogelijk de antislip eigenschappen en daarmee beperkt u de gladheid. Naast antislipmiddel kunt u gebruik maken van zilverzand. Bij het aanbrengen van zilverzand hanteert u dezelfde werkwijze als bij het antislipmiddel. Mocht u meer dan 2 lagen garagecoating willen aanbrengen dan strooit u het antislipmiddel of het zilverzand uit over de één na laatste verflaag. De oneffenheid van het antislipmateriaal geeft het ruwe karakter aan de vloer waarmee u de gladheid beperkt. Hoe grover de korrel des te meer anti slip werking de vloer krijgt. Wij wijzen u erop dat hoe ruwer een antislipvloer is hoe minder eenvoudig deze is schoon te maken. De korrelgrote hangt af van de toepassing.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube