• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagevloer egaliseren - Tips en adviesHOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> GARAGEVLOER EGALISEREN - TIPS EN ADVIES

Uw garagevloer egaliseren voordat u aan de slag gaat met uw garagecoating. De praktijk leert ons dat het echt een strakker resultaat geeft. Het klinkt eenvoudig: hoe strakker de garage ondergrond hoe beter het resultaat. Indien u de garage coating aanbrengt op een gladde betonvloer zorgt dit voor de beste aanhechting van de garagevloer coating. Een strakke ondergrond zorgt voor een strak resultaat. Indien de garagevloer ruw is of diverse gaten heeft dan zijn dit plekken waar het vuil zich eenvoudig kan ophopen.


Het stofvrij maken van een betonvloer
Veel van de herstelwerkzaamheden kunt u zelf uitvoeren met het beste resultaat als gevolg. U begint door de garagevloer stofvrij te maken met een gewone stofbezem. Controleer op een flink aantal plekken of de betonlaag niet loszit. Dit kan bijvoorbeeld een sleutel (zachtjes) over de vloer te krabben. Ook dient u er voor te zorgen dat de vloer vetvrij is. Tenslotte gebruikt u een stofzuiger om de laatste stofdelen te verwijderen.


Kleine reparaties aan een betovloer
Kleine reparaties kunt u het beste uitvoeren met hulp van een polyester- of staalplamuur. Deze plamuur voegt de gaten goed op en droogt extreem hard uit. Let daarbij op dat u deze zo glad mogelijk afstrijkt omdat het schuren een enorm lastig karwei is omdat deze extreem hard word. Voor grote oppervlakte reparaties raden wij u het gebruik van epoxymortel aan. Ook dit type opvulmateriaal is zeer slijtvast en zorgt voor een perfecte aanhechting van de garagecoating. Natuurlijk kunt u de plekken ook goed herstellen met een cementgebonden opvuller maar deze hebben over het algemeen een langere uithard tijd.


Betonrot herkennen en verwijderen
Naast oppervlakteproblemen kan het probleem ook worden veroorzaakt vanuit de kern van het beton. Betonrot kunt u herkennen door de aanwezigheid van afgebrokkelde randen of doordat de verroeste betonbewapening zichtbaar is. Hierbij dient u de betondelen te verwijderen totdat u de "gezonde" bewapening weer ziet. De verroeste bewapening dient u te behandelen met een primer die verdere roestvorming voorkomt. Vul vervolgens het ontstane gat aan met een epoxymortel. Vaak vragen klanten ons of zij de herstelwerkzaamheden ook met egaline of kit kunnen uitvoeren. Dit raden wij u absoluut af. Ten eerste dient een egaline zeer lang te drogen en uit te harden. Ten tweede is de egaline toplaag niet poreus genoeg. Het gevolg is dat het risico ontstaat dat de coating niet voldoende aanhecht. Heeft u nog meer vragen over uw garagevloer egaliseren? Wij helpen u graag verder!


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube