• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hechtlaag / primer toepassen bij een nieuwe vloercoatingHOME >> ADVIES >> ALLES OVER VLOEREN EN VLOERVERF >> HECHTLAAG / PRIMER TOEPASSEN BIJ EEN NIEUWE VLOERCOATING

Wanneer moet ik een hechtlaag/primer toepassen bij een nieuwe vloercoating? Heeft mijn betonnen vloer een primer nodig? Deze vragen worden vaak gesteld. Terecht, ook bij vloeren-coatings.nl willen we onnodig werk vermijden. Maar we willen ook goede voorwaarden voor een fraai en duurzaam resultaat. Soms is een hechtlaag oftewel primer op een betonvloer echt noodzakelijk. Mocht u op zoek zijn naar concreet productadvies, eerst even dit: Vloeren-coatings.nl adviseert het gebruik van Scanofloor Uniprimer en de clearprimer. Dit zijn uitstekende betonverf primers met een buitengewone slijtvastheid, die zorgt voor een stofvrije vloer.

 
Wanneer moet u een hechtlaag of primer moet aanbrengen?
Een hechtlaag / vloerprimer toepassen doet u op nog niet behandelde ondergronden. Doorgaans zijn dat nieuwe (beton) vloeren. Deze vloeren kunnen poreus zijn of anderszins een instabiel oppervlak hebben.
Vergeet u niet dat nieuwe betonvloeren eerst een week of zes moeten drogen alvorens een vloercoating aan te brengen – beter gezegd: moeten uitwerken, waardoor de alkaliteit voldoende afneemt. Alkaliteit is een begrip uit de scheikunde en is verwant met pH (maar niet hetzelfde). U kent een primer wellicht als grondverf in verfsystemen voor hout en metaal. Ook bij betonvloeren is de functie van een dergelijke hechtlaag vergelijkbaar. Het bestaande oppervlak wordt verstevigd. Juist ook bij oude betonvloeren kan dit gewenst zijn. Een hechtlaag dringt goed door in de poriën, beter dan de afwerklaag.


De primer werkt samen met de betonverf
Een toplaag hoort ook op de oppervlakte te liggen; de primer zorgt voor de verbinding. Bij een minder poreuze, dus harde, gladde ondergrond is deze hechting extra belangrijk om de vloercoating afwerklaag houvast te geven. Met het toepassen van een hechtlaag / primer bespaart u tevens vloerverf materiaal. De primer ‘verzegelt’ de ondergrond, waardoor uw vloercoating niet te veel wegzakt. Anders gezegd: de absorptie door de betonvloer neemt af en uw coating hecht zich uitstekend aan de primer. Scanofloor Uniprimer heeft een zeer hoog vermogen om tot diep in de betonlaag door te dringen. Het product is goed bestand tegen chemicaliën, vrijwel reukloos en makkelijk schoon te maken. Afhankelijk van oude verflagen kan een primer ook gewenst zijn op een bestaande vloer als tussenlaag. Dit is afhankelijk van de aanwezige verfsoorten.
 
 
Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op
06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl © 
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube