• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hechtlaag / primer toepassen bij een nieuwe garage coating?HOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> HECHTLAAG / PRIMER TOEPASSEN BIJ EEN NIEUWE GARAGE COATING?

Regelmatig krijgen wij de vraag, moet ik een primer of hechtlaag aanbrengen bij onze garagevloer? Het is een goede vraag, immers u wilt het beste resultaat maar zit niet te wachten op hogere kosten of dubbel werk. In sommige gevallen is een primer, ook wel hechtlaag genoemd, een absoluut noodzakelijk. In de praktijk wordt een primer meestal aangebracht bij een nieuwe betonvloer. Deze is namelijk nog niet behandeld en is vaak te poreus om de coating direct aan te brengen.

Een primer voor uw betonvloer
Ook kan een primer worden aangebracht over een bestaande en reeds behandelde garagevloer. De primer dient dan als een soort tussenlaag. Laat u hierover vooraf wel goed informeren, het is namelijk niet altijd mogelijk om de primer over bestaand schilderwerk aan te brengen. De werking van een primer op uw garagevloer lijkt erg veel op de werking van een hout grondverf of primer voor metaal. Daarbij wordt er als het ware een filmlaag over de ondergrond aangebracht.


Deze filmlaag heeft bij een garagevloer een drieledige werking:

1) Versteviging van de onderlaag: De hechtlaag dring dieper dan de reguliere toplaag door tot in de poriën van de betonvloer en zorgt daarmee voor een nog sterkere oppervlakte.

2) Voorkomt zuigende werking van de betonvloer
Een nieuwe onbehandelde betonvloer is nog poreus. Door een primer aan te brengen creëert u een filmlaag welke de ondergrond als het ware afsluit. Daardoor wordt het instabiele oppervlakte van de betonvloer afgesloten. Bijkomend financieel voordeel is dat de betonvloer niet meer van de coating absorbeert dan noodzakelijk. De clearprimer en de uniprimer zijn 2 mooie primers die voor alle toepassingen gebruikt kunnen worden.

3) Hechting met de garagecoating toplaag
De primer is zo ontwikkeld dat er een superieure hechting zal ontstaan indien deze in combinatie wordt gebruikt met een coating. Het verankert zich als het ware aan de betonvloer en geeft een enorm stevig houvast aan de toplaag. Let u vooral op dat u de betonvloer voldoende laat drogen en uitharden! Voor een primer of hechtlaag geld hetzelfde als voor een garagevloercoating u kunt deze namelijk pas aanbrengen zodra de vloer goed is gedroogd. Als algemene regel hanteren wij een droogtijd van 1 centimeter per week. Heeft u vragen over het aanbrengen van een primer of hechtlaag over een nieuwe betonvloer of over bestaand werk?


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube