• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat zijn linoleum vloeren? En kunt u ze schilderen?HOME >> ADVIES >> VLOERVERF - ALGEMEEN ADVIES >> WAT ZIJN LINOLEUM VLOEREN? EN KUNT U ZE SCHILDEREN?

Wat zijn linoleum vloeren? En kunt u linoleum vloeren schilderen met vloerverf? Iedereen kent linoleum uit de gymzalen en ziekenhuizen. Linoleumvloeren zijn niet weg te denken uit bedrijfsruimten, kantoren en klaslokalen. Maar ook bij mensen thuis komt u het materiaal tegen. Het gebruiksgemak, de vele decoratieve mogelijkheden, de duurzaamheid, de hygiëne zijn slechts een greep uit de vele voordelen.


Wat zijn een linoleum vloeren?
Maar wat is een linoleum vloer eigenlijk? Het is een oud natuurlijk product. De ingrediënten zijn: lijnzaadolie, hars, kurk, zaagsel, kalksteen, jute en pigmenten. Het is in verschillende diktes te verkrijgen. Door verschillende samenstellingen kan ook de sterkte uiteenlopen. Voordelen van linoleum zijn de brandveiligheid (ook een sigarettenpeuk richt weinig schade aan), het is antistatisch, anti-bacteriologisch, milieuvriendelijk (zowel in productie als in recycling) en zeer kleurvast. Omdat linoleum in banen, stroken en tegels wordt geleverd, zijn allerlei designs mogelijk. Bij een lijmsysteem hoort een gladde ondergrond, maar er zijn ook panelen met een kliksysteem. Linoleum vraagt weinig onderhoud. Zwabberen en dweilen is vaak voldoende. Hoe minder water, hoe beter, wordt wel eens gesteld.


Waarom zou u een linoleum vloer schilderen?
Er zijn redenen om linoleum te verven. Bijvoorbeeld omdat u een vloer met een ander uiterlijk wilt. U bent misschien uitgekeken op het design of de kleur. Door een coating aan te brengen hebt u in een dag een andere "look" zonder dat uw vloer er uit moet! Een verflaag van goede vloerverf heeft nog een ander voordeel. Een coating herstelt en verstevigt namelijk de toplaag. Linoleum heeft van zichzelf een lange levensduur, en op deze manier verlengt u hem nog eens. Overigens kan een coating ook preventief worden aangebracht op plaatsen waar veel wordt gelopen, bijvoorbeeld met zanderige schoenen.


Hoe kan ik een Linoleum vloer schilderen?
Transparant of dekkend een vinylvloer kan altijd geschilderd worden. Als erop de vinylvloer veel was zit dan moet hij eerst "gestript " worden. Dat betekend dat de oude was laag eraf gaat. Daarna kan hij geschilderd worden. Echter de praktijk leert ons dat vinyl(marmoleum vloeren) niet vaak in de was gezet worden. Oudere vloeren kunnen dan vaak direct geschilderd worden. Vloeren-coatings.nl heeft de juiste producten en kan u adviseren over de voor u beste prijs/kwaliteitsverhouding voor het schilderen van linoleum vloeren. Uw kantoor met stoelen op wieltjes stelt andere eisen dan uw huiskamer.


Lees andere artikelen over vloerverf:
 

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op
06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©

Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube