• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Mengen van een garagecoating - Hoe doe je dat?HOME >> ADVIES >> GARAGECOATING TECHNISCHE ADVIEZEN >> MENGEN VAN EEN GARAGECOATING - HOE DOE JE DAT?

Het klinkt misschien een beetje raar maar er is een verschil tussen roeren en mengen! Zo spreken we bij een 1-componentenproduct over roeren en bij een 2-componentenproduct over mengen. In deze handleiding geven we tip en advies over de prepareren van de 2-componentenproducten. Graag benadrukken wij dat u heel nauwkeurig de instructies opvolgt welke u voor ieder product in de bijbehorende datasheets kunt terugvinden.


Stap 1 - De werkplek
Wij raden u aan een speciale plek te gebruiken voor het mengen en roeren van uw te prepareren coatings. Het is verstandig deze plek zorgvuldig af te plakken met stucloper of een afdekfolie. Daarmee voorkomt u dat er per ongeluk ongemengde componenten op de vloer worden gemorst. Naast dat het ontsierende vlekken kan veroorzaken kan het zelfs bij een nog te behandelen garagevloer zorgen voor zwakke stukken in de garagecoating.


Stap 2 - Een verfstokje of machinaal roeren en mengen?
Vaak heeft de 2-componenten coating even stil gestaan en om er zeker van te zijn dat de coating een goede verbinding aangaat met de verharder dient u beide zeer goed te roeren en vermengen. Volg exact de instructies op. Te kort, maar ook te lang roeren of mengen kan er voor zorgen dat de coating niet het verwachte resultaat oplevert. Het is verplicht om zowel het roeren als het mengen uit te voeren met een verfmixer op bijvoorbeeld een boormachine. Dit is voor het goed mengen een absolute must. Zou u het met een roerstokje doen dan kunt u niet het gewenste mengresultaat behalen.


Stap 3 - Het roeren van het basismateriaal.
Roer het basismateriaal machinaal op in de bestaande verpakking, exact volgens de aangegeven instructies. Na het roeren van het basismateriaal voegt u de volledige inhoud van de verharder toe. Mengt u vervolgens beide componenten volgens de aangegeven mengduur. Giet vervolgens het eindproduct over in een rechthoekige emmer. Roer de garagecoating vervolgens nog even door en u bent er klaar voor om de met de coating aan de slag te gaan!


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube