• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Mengen van een vloercoating - Hoe doe je dat?HOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> MENGEN VAN EEN VLOERCOATING - HOE DOE JE DAT?

Bij het mengen van een vloercoating moet eerst aan een aantal basisbeginselen worden gedacht. Als we spreken over mengen, hebben we het over 2 componenten verf. Dit is de gangbare term voor een complexe verf waaraan een kunsthars is toegevoegd zoals epoxy of polyurethaan. Deze toevoeging zorgt voor een extra harde bovenlaag: ideaal voor vloeren die zwaar belast worden.


Het mengen van de betonverf
Deze verf kan niet kant en klaar in een pot worden aangeleverd vanwege de chemische reactie die deze twee componenten aangaan. U moet dus zelf mengen, op de werkplek. Hoe doet u dit veilig en effectief? Allereerst moet u ervoor zorgen dat u zich niet vergist bij het mengen. Zet dus de juiste verpakkingen in de vorm van basis en harder bij elkaar voordat u aan de slag gaat. Op de verpakking staat duidelijk vermeld welk blik het basismateriaal bevat en welk het hardermateriaal. Ook kunt u lezen voor welke verpakkingeenheid het blik bedoeld is. Bereid het mengen van de vloercoating zorgvuldig voor. Plak de niet te behandelen delen van de vloer af en richt bij voorkeur een menghoekje in. Karton voorkomt dat u ongemengde delen morst op de vloer. Dit is niet alleen lelijk maar kan ook vervelende gevolgen hebben. Wanneer delen basis of harder op de nog te behandelen vloer terechtkomen kan dit namelijk leiden tot zachte plekken in de eindlaag!


De juiste verhoudingen van de betonverf
Het mengen van 2 component vloercoating producten moet mechanisch gebeuren met een speciale verfmenger die u met de betonverf kunt meebestellen. Voor het beste resultaat dient u deze op een boormachine te plaatsen. Het mengen en de juiste verhouding van een 2 componenten vloerverf is van groot belang voor de uiteindelijke kwaliteit.Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube