• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Aan welke eisen moet een nieuwe betonvloer voldoen?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> AAN WELKE EISEN MOET EEN NIEUWE BETONVLOER VOLDOEN?

Nieuwe betonvloer? Waar moet zo'n nieuwe betonnen vloer allemaal aan voldoen? Voor u een nieuwe legt en verft, bepaal goed de eisen die een vloer stelt. Gaat u de vloer gebruiken als garagevloer of woonkamer vloer.  Bedenk vooraf goed hoe je hem wilt afwerken! En realiseer dat een nieuwe vloer niet meteen geschilderd kan worden. Bij renovaties kan een nieuwe betonvloer aan de orde zijn, maar zeker bij nieuwbouw en uitbreiding. Het beton zelf koopt u gemengd in zakken of mengt u zelf thuis met een betonmolen.


Zwaluwstaartplaten voor uw betonvloer
Om de vloer dun te houden (4 cm), stort u het beton op zwaluwstaartplaten. Zulke platen zijn verkrijgbaar bij de houthandel en de bouwmarkt. Gebruik een folie onder de platen en langs de zijkanten om te voorkomen dat het water te snel uit het beton trekt. Zo’n 15 cm is bij nieuwe dragende betonvloeren met geringe belasting voldoende. De meeste vloeren gaan tot 20 cm.


De bewapening van een betonvloer
De bewapening bestaat uit gaas of betonijzer. U stampt de bodem (zand) aan, legt een folie, ook weer langs de zijkanten omhooggewerkt, en verspreidt stukken oude stoeptegels of iets dergelijks. Hierop legt u de bewapening. Maar eerst tekent u rondom de vloerhoogte af. En legt balkjes (steunpunten) die u helpen een egaal oppervlak te krijgen – na verwijdering vult u de sleuven op. De betonvloer storten, en gladtrekken met een plank over de balkjes, doet u achterwaarts naar de uitgang.


Wanneer kan de nieuwe betonverf aangebracht worden?
U moet als de nieuwe betonvloer begint te drogen (na een uur of vijf) per zitplank de oppervlakte schuren met een schuurbord. Neemt u met vloeren-coatings.nl contact op over de verdere afwerking van de toplaag! Maar wanneer kunt u uw nieuwe betonvloer dan eigenlijk eens gaan schilderen? U zult even geduld moeten hebben. Het duurt nog minstens 1 maand voordat de alkaliteit voldoende is afgezwakt. Door een krant onder een stuk plastic (1m2) een nacht op de vloer te plakken, controleert u of de vloer geheel droog is. Als de vloer droog is, kunt u met een gerust hart een vloercoating aanbrengen. Welke het meest geschikt is, hangt van het gebruik van de vloer af. De vuisteregel is 1cm laagdikte = 1 week wachttijd


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube