• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Garagecoating en de ondergrond?HOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> GARAGECOATING EN DE ONDERGROND?

Overweegt u uw garagevloer te voorzien van een garagecoating dan is een goede voorbereidingessentieel voor het beste resultaat. In praktijk komen wij in de meeste garage situaties de volgende type ondergrond tegen:
  • Cementdek garagevloer
  • Anhydriet garagevloer
  • Betonnen garagevloer
  • Egaliseermiddel op de garagevloer

Voorbereidingen voor uw garagevloer
Voordat u begint neemt u de garagevloer onder de loep. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde basisbeginselen als bij "normaal" vloeren coatings werk. De garagevloer dient schoon, vet- stofvrij en droog te zijn. Daarnaast is het belangrijk kuiltjes, scheuren en of kieren te behandelen voordat u de garagecoating gaat aanbrengen.


Vet en olievlekken op uw garagevloer
We beginnen bij het begin; de garagevloer dient vuil en stof vrij te zijn. Dit kan door de vloer goed aan te vegen en bij voorkeur met een stofzuigen stofvrij te maken. Daarna controleert u de garagevloer op vet- en olievlekken. Deze kunt u het beste verwijderen met lauw water, zeep en een borstel of bezem. Let op dat de garagevloer eerst (weer) volledig dient te drogen. Vervolgens controleert u de garagevloer op oneffenheden. Deze kunt u netjes herstellen met hulp van een staalplamuur. Mocht de garagevloer niet te verwijderen verf- of lijmresten bevatten dan kunt u er voor kiezen de vloer op te schuren. Ditzelfde kunt u doen indien de garagevloer te veel oneffenheden bevat of doordat de vloer te onzorgvuldig is aangelegd.


Een gladde garagevloer
Het klinkt gek maar het kan zelfs zo zijn dat een garagevloer te glad is. Indien u de garagecoating aanbrengt op een te gladde vloer, dan zal de coating geen goede verbinding kunnen maken met de betonvloer. U kunt dit controleren door een aantal druppels water op de garagevloer te druppellen. Blijven de waterdruppels als parels op de vloer liggen, en dus niet worden geabsorbeerd door de vloer, dan is de vloer waarschijnlijk te glad. Dit kunt u oplossen door de garagevloer licht op te schuren met een schuurmachine. Let er op dat de garagevloer na het schuren we netjes wordt aangeveegd of schoon gezogen. Ga dan op zoek naar een betonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Veelal zijn deze apparaten uitgevoerd met een afzuigmogelijkheid voor stof, gemakkelijk en ook zo handig. Perfect machine(s) om uw vloer goed te prepareren.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube