• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Vloerverf voor uw oude houten vloerHOME >> ADVIES >> INFORMATIE OVER HOUTEN VLOEREN VERVEN >> VLOERVERF VOOR UW OUDE HOUTEN VLOER

Uw oude houten vloer kunt u uitstekend opknappen met vloerverf producten. Een belangrijk signaal hiervoor is natuurlijk afbladderende verf: het resultaat van slijtage of een verkeerd verfsysteem. Ook kunnen er kleurverschillen zijn ontstaan door inwerking van zonlicht of vuil. Wilt u uw oude houten vloer beschermen kan Jotun Oxan Aqua een oplossing zijn. Voor het opknappen en de afwerking van uw houten vloer is Jotan Oxan A/U een zeer goede kras en slijtvaste coating. Deze is speciaal bedoeld voor binnenwerk. De 1 component vloercoating is bij uitstek geschikt voor houten vloeren die normaal belast worden. Het is een watergedragen verf die enigzins flexibel is en met het hout mee werkt. Als u uw houtenvloer wit wilt schilderen dan moet u vaak eerst een primer gebruiken. Dit om te voorkomen dat noesten en hout doorbloeden. Een goed isolerende grondverf is hierbij van belang.


Meerdere mogelijkheden met dezelfde vloerverf
De toepassingsmogelijkheden zijn breed – ook een aansluitende betonnen vloer of een wand kunt u mee verven. Bent u met een grote renovatie bezig, kunt u dus gerust een ruime hoeveelheid van dit product aanschaffen: er is altijd wel een plek te vinden waar Oxan A/U past. Jotun Oxan A/U leent zich ook voor het toepassen van decoratieve verftechnieken op vloeren. U kunt ermee sjabloneren of blokkenpatronen maken. De toepassing op oude houten vloeren gebeurt met een 2 laags verfsysteem: u moet dus twee keer schilderen. De coating dekt maar de houtstructuur blijft zichtbaar. Ook voor het schilderen van houten trappen gebruikt u de Jotun Oxan A/U. Voor een trap van 14-15 treden gebruikt u 3L om hem 2x te schilderen.


Een slijtvaste ondergrond met Jotun Trestjerner
In het gebruik kunt u de eerste laag met 10% water verdunnen, de tweede laag brengt u onverdund aan. Het verbruik is circa 1 liter/9 m2. Uiteraard zorgt u zoals bij alle schilderwerk voor een goed ontvette, geschuurde vloer. Met Jotun Trestjerner komt uw oude houten vloer of trap geheel op orde: slijt- en krasvast, watergedragen dus minder milieubelastend, met keuze uit duizenden kleuren. De coating is reukarm en verkleurt niet. Zeker als uw oude houten vloer bijvoorbeeld in uw huiskamer is, is het goed om te weten dat de coating na een uur stofdroog en na 4 uur al weer overschilderbaar. De echte doorharding duurt 4 à 5 dagen. Met dit product is de ruimte weer snel gebruiksklaar. Tot slot: laat u in de productinformatie niet misleiden door de aanduiding betonverf of iets gelijkwaardigs: hoewel Jotun trestjerner veelal als "betonverf" wordt verkocht, is het product voor diverse vloertypes geschikt, waaronder hout.


Lees ook andere artikelen over vloerverf


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube