• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Oude houten vloer schoonmakenHOME >> ADVIES >> INFORMATIE OVER HOUTEN VLOEREN VERVEN >> OUDE HOUTEN VLOER SCHOONMAKEN

Gaat u een oude houten vloer schoonmaken? Wees ervan bewust dat dit zorgvuldig dient te gebeuren. Hout is sterk, maar kan ook kwetsbaar zijn. Een oude vloer kan erg vervuild zijn door bijvoorbeeld diep ingelopen stof en vet in deuken, kieren en kerven. Dit hangt af van de gebruiksruimte en de mate van onderhoud. Informeer u dus over het verleden van de vloer als u dit niet kent. Een keukenvloer zal al gauw vuiler zijn dan een zolderkamer. Een oud huis dat maar mondjesmaat is onderhouden is doorgaans sterker vervuild dan een blokhut die er pas een paar jaartjes op heeft zitten. En hoe meer de vloer in contact komt met invloeden van buiten (modderige schoenen!), hoe dieper het vuil is doorgedrongen.


Vraag om advies bij het schoonmaken van houtenvloeren
Een oude houten vloer schoonmaken is cruciaal voor u aan onderhoud of nieuw schilderwerk begint. U dient altijd eerst de toestand in ogenschouw te nemen. U kunt desgewenst contact opnemen met Vloeren-coatings.nl aangezien wij veel ervaring hebben met houten vloeren. Bij echt oude houten vloeren die intensief gebruikt zijn, kan een deskundig advies nodig zijn. De schoonmaak vormt immers de basis van uw nieuwe resultaten!


Houtstapelbouw
Een oude houten vloer schoonmaken? Dan kunt u niet beginnen met simpelweg te schuren. Pas hier mee op. Schuren is een optische schoonmaak van de oude houten vloer. Het ziet er wellicht goed uit, maar de kans is groot dat u vet en ander vuil in het hout heeft geschuurd. Het is dus niet verwijderd en zal de hechting van uw grondlaag of toplaag verminderen. De nieuwe verf kan op die plaatsen niet voldoende in het hout dringen. Een eenvoudige manier om optisch te reinigen is stofzuigen. Hiermee verwijdert u grotere stofdelen. Het schoonmaken van uw oude houten vloer gaat daarna verder met ontvetten. Een bekend product hiervoor is Pingo Cleaner. Dit is een ontvettende en verschralende zeep die – heel belangrijk – geen film nalaat. Afbladderende verf komt altijd door de voorbehandeling. De verf lijkt dan een tijdje mooi strak op de vloer te liggen, maar de hechting is onvoldoende. Hout beweegt altijd wel wat, dus de verf laat los. Hebt u de vloer ontvet en is ze goed droog, kunt u met een gerust hart gaan schuren. Hierna komen de volgende stappen, bijvoorbeeld impregneren en schilderen.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube