• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Ruwe beton vloeren - Hoe ga je om met een nieuwe betonvloer?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> RUWE BETON VLOEREN - HOE GA JE OM MET EEN NIEUWE BETONVLOER?

Hoe gaat u om met ruwe beton vloeren? Welke verf is er voor geschikt en hoe moet u de coating voorbereiden en aanbrengen? Op die vragen gaan we hier een antwoord geven. Ruwe betonvloeren zijn voor velen de beginsituatie van het schilderproces. Maar niet elke ruwe vloer is gelijk. Een nieuwe betonvloer is niet honderd procent glad afgewerkt. Of een bestaande betonvloer is beschadigd door normaal gebruik en is even zeer aan te merken als ruw. Inspecteer de vloer nauwkeurig voor u besluit wat te doen.


Een schraplaag voor ruwe beton vloeren
Het direct aanbrengen van een vloerencoating is in beide voorbeelden meestal onverstandig. U wilt immers een zo strak mogelijk eindresultaat. Met ruwe vloeren kunt u met een niet zo fraai ogend oppervlak blijven zitten, dat ook nog eens moeilijker te reinigen is. Bij vloeren-coatings.nl bevelen we voor uw ruwe vloeren dan ook een schraplaag aan. Deze bestaat uit meerdere componenten: epoxy harsen en vulstof. Het is een harde, slijtvaste primer die oneffenheden (gaten, putjes, krassen) verhelpt door uitvulling. De primer is zelfnivellerend. Met een vlakspaan of tandenkam bevordert u een goede verdeling. De betonvloer schraplaag voor de ruwe vloer dient u uiteraard te mengen. Doe dit niet zelf als u geen ervaring heeft hiermee. De potlife van het product is kort en er moet snel gewerkt worden. Mechanisch mengen moet eveneens langzaam gebeuren en doet u dus op een laag toerental. Dit proces moet in 1x goed gaan anders bent u verder van huis. Benader vloeren-coatings hierover als u dit wilt gaan doen.Het opvullen van uw ruwe beton vloeren
Na het uitgieten en de zelfnivellering kunt u zo nodig bijwerken met een prikrol om onverhoopte luchtbellen te verwijderen. Het best werkt u in banen op de betonvloer: u kunt er dan gemakkelijk bij. Grote oneffenheden en gaten vult u eerst op. Vloeren-coatings.nl adviseert u vrijblijvend. Het verbruik bij de schraplaag is uiteraard afhankelijk van de ruwheid van de betonvloer. De praktijk wijst uit dat een verbruik van 0,5 tot 1 kg /m2 meestal toereikend is. Het ligt voor de hand, maar we noemen het toch maar: de ruwe beton vloeren mogen niet te veel hellen. Scanofloor Multiplamuur is een uitstekend middel voor het repararen en egaliseren van vloeren, binnen en buiten. Verfproducten die we verder aanraden voor nieuwe vloeren zijn onder meer Scanofloor Uniprimer (betonverf exoxy primer voor vloeren van minimaal vier weken oud) en Jotun Oxan Vloerverf.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube