• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Terras of houten vloer lakkenHOME >> ADVIES >> INFORMATIE OVER HOUTEN VLOEREN VERVEN >> TERRAS OF HOUTEN VLOER LAKKEN

Als natuurlijk product is hout kwetsbaar. Een terras of houten vloer lakken doet u dan ook ten eerste ter bescherming. U kent het verschijnsel houtrot. Houtrot is een aantasting van het hout door vocht, schimmels en ongedierte. Het oppervlak van het hout dient daarom erg goed te worden afgeschermd, zodat de invloeden van buiten geen kans krijgen. Vloeren-coatings.nl heeft veel ervaring met de verduurzaming van houten terrassen en vloeren.


Jotun Treolje impregneert en beschermt
Een terras of houten vloer lakken kan met Jotun Treolje. Dit is een kleurloze hout impregneer die u bij voorkeur om de twee jaar aanbrengt. Treolje beschermt hout tegen uitdrogen en barsten. Vuil, vocht en ongedierte moeten geen vat op uw hout krijgen. Zoiets begint vaak met een kleine beschadiging maar woekert onvermijdelijk door. Impregneren of lakken is preventief en kan u later veel narigheid besparen. Iedereen ziet op tegen houtrot moeten uitkappen en weer uitvullen. Voor het lakken van houten vloerdelen is een parketlak van goede kwaliteit een optie. De lakken dringen in het hout en harden slijt- en stootvast uit.


Een goed geschuurde vloer is een goed begin
Belangrijk is dat u ook de mate van bescherming tegen uv-straling meeneemt in uw keuze. Dan komt onze Jotun trestjerner of treolje goed uit de bus als een zeer slijt- en krasvaste coating voor het terras of houten vloer lakken. Voordat u een terras of houten vloer gaat lakken moet u overigens geschuurd hebben. Schuren is van groot belang voor een goede hechting. De verflaag zal sneller scheurtjes vertonen als de ondergrond onvoldoende geschuurd is. Verder voorkomt schuren overmatige vochtopname. Dus eerst schuren, daarna schilderen. Bij het buiten verven moet ook aan de timing gedacht worden. U kunt een terrasvloer of ander houtwerk zodra het 5 graden of warmer is. Denk echter ook aan uw eigen comfort. Te koud is onprettig, te warm vaak ook. En hoewel het misschien vanzelf spreekt: schilder niet als het regent.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube