• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat moet ik doen met vetvlekken in een betonvloer?HOME >> ADVIES >> BETONVERF - TIPS EN ADVIEZEN >> WAT MOET IK DOEN MET VETVLEKKEN IN EEN BETONVLOER?

Van vetvlekken in een betonvloer wilt u dus af voor een fraai en duurzaam resultaat. U kunt er zelf veel aan doen. Soms is een emmer sop (warm water met zachte zeep) voldoende om te ontvetten – u moet dan de vlek schrobben en deppen. Een ammoniakoplossing is een sterker middel. Het nadeel van ammoniak is dat het stinkt. Het voordeel is dat ammoniak vervliegt – hiermee werkt u dus in een goed geventileerde ruimte. De stank is dan snel weg. Altijd spoelt u een paar keer goed na met lauw water.


Vetvlekken in een betonvloer
Om te verven moet de betonvloer eerst weer drogen. Normaal gezien zult u hierna geen problemen hebben met schilderen van de betonnen vloer en zullen de vetvlekken niet meer zichtbaar zijn. Verse vetvlekken in een betonvloer kunt u ook met een absorberende stof verwijderen. Weinig mensen weten het, maar kattenbakkorrels zijn vaak erg effectief in het bestrijden van verse vetvlekken omdat ze een groot absorberend vermogen hebben. Hebt u dus een kat, dan kunt u de korrels ook voor het verwijderen van zulke vlekken gebruiken. U dekt de vlek een etmaal af en veegt daarna de korrels op. Vervolgens wast u met water en zeep. U kunt dit ook toepassen als u olie morst: deppen met papier of doek en dan de korrels erop.


Het schuren van een betonvloer
Bij oude vetvlekken in een betonvloer moet u wellicht een oplosmiddel toepassen (met als nadeel dat schadelijke gassen vrijkomen). Na de toepassing is verdere schoonmaak nodig als hier reeds genoemd. Een vlek wegschuren kan beter zijn. Bij extreme omstandigheden kunt u dat uitbesteden aan een bedrijf, ook voor een diepreinigende stoombehandeling of voor andere schoonmaakmachines.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube