• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Vetvlekken op mijn garagevloer?HOME >> ADVIES >> ADVIES OVER GARAGEVLOEREN >> VETVLEKKEN OP MIJN GARAGEVLOER?

Een goed begin is het halve werk! Dat geld zeker voor het aanbrengen van een coating op uw garagevloer. Mochten er olie of vetvlekken op/in uw bestaande garagevloer zitten dan moet u hier aandacht aan besteden. Vet of olie heeft een zeer slechte invloed op het hechten van de garagevloer coating en hebben tevens een slechte invloed op de uitstraling van uw vloer.


Het reinigen van een betonvloer
Meestal kunt u zelf de vlekken verwijderen. Gebruik hiervoor warm water en zeep. U kunt de vlekken het beste goed schrobben en opdeppen. Mocht u de vetvlekken daarmee niet weg krijgen dan kunt u het proberen met een oplossing gebaseerd op ammoniak. Dit is een sterker oplosmiddel en het is dus zeer belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Na het reinigen dient u de betonvloer goed te reinigen met warm water. Let op dat nu de schoonmaakbeurt de garagevloer ook weer goed dient te drogen voor een goede aanhechting van de vloercoating. Maak alles dus niet TE nat!


Vetoplossers voor uw betonvloer
Mochten de vlekken er net opzitten dan kunt u de vlek ook deppen met een absorberende doek of door er kattenbakgrit overheen te strooien. Deze kattenbakgrit kunt u de volgende dag er weer afvegen en wast u de garagevloer met water en zeep. Naast bovenstaande oplossingen zijn er verschillende andere vetoplossers te verkrijgen. Wij raden u aan altijd na een schoonmaakbeurt de garagevloer te reinigen en ruim voldoende droogtijd aan te houden. Indien de vloer niet droog is bestaat het risico dat de coating niet voldoende uithard of hecht. Mochten er zich in de garagevloer hele oude of hardnekkige vetvlekken bevinden dan kan een chemisch oplosmiddel wellicht de oplossing bieden. Wees voorzichtig met de schadelijke gassen de er vrijkomen en zorg voor voldoende bescherming en ventilatie. Een laatste oplossing bij hardnekkige - of een extreme hoeveelheid vetvlekken kan het wegschuren van de vlekken zijn. In dat geval kunt u apparatuur huren bij een professioneel verhuurbedrijf. In sommige gevallen is het nog beter het reinigen of schuren uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Zij werken snel, schoon, grondig en secuur.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube