• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat is een vloeistofdichte vloer?HOME >> ADVIES >> VLOERVERF - ALGEMEEN ADVIES >> WAT IS EEN VLOEISTOFDICHTE VLOER?

Een vloeistofdichte vloer is een vloer die niet lekt, zeggen we weleens. Een vloeistofdichte vloer betekent behalve niet-doorlatend ook niet-absorberend. Het is met andere woorden, een vloer die binnenin droog blijft. En dat is een eigenschap waarmee u grote voordelen behaalt.

Wat is de meest betrouwbare vloeistofdichte vloer?
Een vloeistofdichte vloer is een isolerende vloer. In een kelder zou grondwater kunnen binnendringen. Een zwembad zou niet alleen oppervlakte verdamping hebben, maar ook een transfer van water naar de omliggende grond. Dat zou erg onpraktisch zijn en ook de constructie van het zwembad en alles wat eraan grenst heeft eronder te lijden. Nog extra als er sprake is van chemicaliën die stenen en cement kunnen verzwakken en ijzer aanvreten. De meest betrouwbare vloeistofdichte vloer is een gietvloer. Dit is een afwerkvloer die op een dragende vloer wordt aangebracht door er een dunne afdeklaag over uit te gieten. Vaak gaat het om polyurethaan en epoxy. In de industrie worden vooral epoxy gietvloeren toegepast vanwege hun bewezen resistentie tegen allerlei zuren. En ook in verband met hygiëne omdat de harde laag zeer goed te reinigen is. Een vloeistofdichte vloer is, samengevat, een vloer die: water niet doorlaat, water niet absorbeert en isoleert. Voor een epoxy gietvloer is hieraan toe te voegen dat ze resistent is tegen zuren en chemicaliën en eenvoudig is schoon te maken


Met welke betonverf maak ik een vloeistofdichte vloer?
Voor de decoratieve afwerking van een vloeistofdichte vloer is een 2 componentencoating afdoende. Bij vloeren-coatings.nl adviseren we de zeer goede waterdichte transparante 2 componenten Scanofloor Clearcoat. Dit is een betonverf die veel wordt toegepast in vochtige ruimtes, kelders en garages maar ook doucheruimtes. Een dekkende variant is de Scanofloor Pre Dekverf. Beide verfsoorten dichten ook perfect andere vloeren en wanden af, mits die niet te veel worden belast.
Voor zwembaden wordt altijd de vinylcoat gebruikt. Deze wordt gebruikt in combinatie met de scanofloor uniprimer. Hiermee krijg je een zeer goede hechting. Zowel transparant als dekkend is het goed te gebruiken.


Lees andere vloerverf artikelen
 
Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©


Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube