• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Hoe bepaal ik het vochtgehalte van een betonvloer?HOME >> ADVIES >> WAT U MOET WETEN OVER BETONVLOEREN >> HOE BEPAAL IK HET VOCHTGEHALTE VAN EEN BETONVLOER?

Hoe bepaal ik het vochtgehalte van een betonvloer? Het bepalen van het vochtgehalte van uw betonvloer is essentieel. Vocht is desastreus voor de hechting van verflagen. Ook de hechting van eerdere verflagen kan onzichtbaar zijn aangetast door schadelijke stoffen die met het water meekomen. De vervuiling en uitkristalliseren vormen een sluipend maar ook slopend proces. Denk ook aan betonrot. Dit laatste betekent dat de wapening in het betonrot is gaan roesten, iets wat bijzonder nadelig is voor de sterkte van het beton en daarmee de hele constructie.


Het vochtgehalte van een betonvloer
Het vochtgehalte van een betonvloer is na een maand op aanvaardbaar niveau (4%). U kunt dit controleren door op de vloer stukken plastic (van 1 vierkante meter) luchtdicht aan te brengen met schilderstape. Als na 48 uur de tussenruimte droog is, is de betonvloer geschikt om af te werken. De hechting van een oude verflaag test u door met een stanleymes een paar keer een kruis te krassen (#). U plakt daarop een stevige tape, druk het zo vast mogelijk, en trekt de tape met een korte en harde ruk los. Als er 25% verfoppervlak meekomt, weet u dat de hechting matig is. Dit kan door vocht komen, dus hier doet u nog eens de test om het vochtgehalte in de betonvloer te meten.


Variaties in de droogtijd van betonvloeren
In geval van een nieuwe nog vochtige vloer betracht u geduld. De weergesteldheid, de bouwomstandigheden en de dikte van de vloer leiden tot variaties in de droogtijd. Soms kan het nog enkele weken langer duren. Dit hoeft niet te betekenen dat de vloer van slechte kwaliteit is. Is het vochtgehalte in een oudere betonvloer te hoog, dan wint u het best advies in bij vloeren-coatings.nl. We zullen de situatie met u op professionele wijze analyseren. Wellicht is het probleem verholpen nadat u de oude toplaag verwijdert en de vloer behandelt. Misschien is er een bouwtechnisch probleem. Het beoogde gebruik van de vloer bepaalt welke vloercoating het meest geschikt is. Maar die kunt u pas aanbrengen als het vochtgehalte op een acceptabel niveau is, kortom 4% of minder. De standaard vuistregel is 1cm laagdikte = 1 week wachttijd.


Leest u ook deze nuttige betonverf artikelen:

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube