• ADVIES

betonverf advies en producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Wat is een gietvloer?HOME >> ADVIES >> ALLES OVER VLOEREN EN VLOERVERF >> WAT IS EEN GIETVLOER?

Een gietvloer is de ideale oplossing voor wie een praktische en duurzame bescherming zoekt voor een bedrijfsruimte. Gietvloeren komen we tegen in de industrie, winkels, openbare gebouwen, showrooms, garages en soms zelfs thuis.
Een gietvloer is bijzonder sterk en bestand tegen chemische stoffen. Ook is de vloer vloeistofdicht. Gietvloeren zijn mechanisch belastbaar en het is geen probleem als er vorkheftrucks of zelfs auto’s overheen rijden. Feitelijk gaat het om een gepigmenteerde gietcoating, wat betekent dat de vloer in meerdere kleuren leverbaar is en ook een mooie uitstraling heeft.In de praktijk komt het vaak voor dat een oude gietvloer qua structuur nog goed is maar door verkleuring of een verkeerde kleur opnieiuw geschilderd moet gaan worden. De scanofloor colourcoat is een 2 componenten coating die geschikt is om gietvloeren te overschilderen. Gebruik altijd een PU coating. PU staat voor Poly Urhethaan en heeft als groot voordeel dat deze niet verkleurd onder invloed van zonlicht. Nadat een gietvloer is overgeschilderd met de scanofloor colourcoat is het wenselijk om er een transparante toplaag overheen te zetten. Deze laag beschermd dan de colourcoat, kleurlaag, voor krassen.
De transparante toplaag die daar geschikt voor is is de scanofloor clearcoat.

Soorten gietvloeren


Grofweg zijn er twee soorten gietvloeren. De vloer met betonlook wordt gemaakt met twee verschillende tinten. Het gemêleerde resultaat oogt eigentijds en heeft verder alle voordelen die u van een gietvloer mag verwachten. Daarnaast is er de naadloos afgewerkte solo gietvloer die uit slechts één kleur bestaat. Dit levert een modern, strakke look op.

Een gietvloer is duurder dan een gewone vloerverf. De kosten bedragen gauw 60 euro per vierkante meter. Dat komt door de geavanceerde samenstelling. Als u de vloer door de vakhandel laat maken, komt daar uiteraard ook het uurloon van de schilder bij. Het is echter mogelijk om zelf een gietvloer te maken. Uiteraard moet u dan wel alle instructies volgen die bij de producten worden geleverd.

Het is aangeraden om voor het feitelijke aanbrengen van de coating een schraplaag te maken. Dit is een tussenlaag die de ondergrond luchtdicht afsluit. De schraplaag maakt u met een vlakspaan, nadat de primer op de ondergrond is aangebracht. Hierna kunt u de gietvloer van epoxy of polyurethaan aanbrengen. Een topcoating (bijvoorbeeld Scanofloor Colourcoat en clearcoat) maakt de vloer af.

Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube