• UITVOERING

Betonverf producten voor uw gietvloer, betonvloer, epoxyvloer, garagevloer, woonkamervloer, badkamervloer, magazijnvloer, e.d.

Gevlinderde vloer vervenHOME >> UITVOERING >> PROJECTEN - BETONVERF VERVEN >> GEVLINDERDE VLOER VERVEN

De familie Mulder in Amsterdam nam contact op met Vloeren Coatings met een verzoek. De familie wilde namelijk een gevlinderde vloer verven. Wat is een gevlinderde vloer, vraagt u zich wellicht af. Hieronder wordt een vloer verstaan die tijdens het droogproces keer op keer gepolijst wordt. Door het polijsten krijgt de vloer een dichte structuur en zo ontstaat een mooie, strakke betonvloer.
 
Het schuren van de betonvloer
Voordat men een vloercoating kan aanbrengen, moet een vloer van beton bijna altijd geschuurd worden. Dit speelde ook bij het appartement van de familie Mulder. In het algemeen geldt dat hoe dichter de structuur, hoe grover de vloer geschuurd mag worden. Er zijn vloeren, bijvoorbeeld anhydriet vloeren, die met een diamantschuurmachine aangepakt moeten worden om een goede hechting voor de verf te krijgen.
 
Alle vloeren die geschilderd gaan worden en waar nog geen verflaag opzit moeten eerst geschuurd worden. Het schuren van een vloer is een basisregel. Hoe er geschuurd wordt en met wat voor een korrel is van groot belang.
 
Kort samengevat : 1) Een anhydriet vloer schuren met een woodboy en korrel 80 of 100
2) Een zandcement dekvloer schuren met een woodboy en korrel 80
3) Een betonnen vloer schuren met een diamantschuurmachine of laten stralen
4) Een monolytisch afgewerkte vloer mschuren met een diamantschuurmachine of stralen
 
Hoe harder, vlakker  een vloer is hoe lastiger het voor een coating is om er een hechting op te krijgen. Het beste is altijd even advies in te winnen alvorens te starten met  het schilderen.


Een prachtig eindresultaat met Jotun Oxan A/U
Zoals veel vloeren werd de vloer van de familie Mulder geschuurd met korrel 40, wat grof is. Hierna werd de gevlinderde vloer licht afgecoat met Oxan A/U. Dit is een slijtvaste coating die uitstekend hecht op beton maar ook zeker op hout. Zelfs houten vloeren en trappen worden vaak geschilderd met deze verf. Alle kleuren zijn mogelijk met Oxan A/U. De familie Mulders was in haar nopjes met het resultaat. Vloeren Coatings is specialist in verf voor het schilderen van vloeren. Wij bieden een breed assortiment aan verf geschikt voor elk type vloer. Zowel betonvloeren als houten vloeren hebben onze aandacht. Advies op maat is altijd gratis en verblijvend.

Producten zijn geleverd door vloeren-coatings. De betonverf / vloerverf is of door de klant zelf of in samenwerking met een eigen applicateur aangebracht.Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,
Verfspecialist voor Vloeren Coatings.nl ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing


Betonverf Advies en Producten voor Gietvloer, Betonvloer, Epoxyvloer, Grindvloer, e.d.
Vloeren-Coatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2015
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843vloeren-coatings.nl on Facebook vloeren-coatings.nl on Google+ vloeren-coatings.nl on Pinterest vloeren-coatings.nl on YouTube