Garagevloer egaliseren: zo pakt u dit aan!

Gaat u de garagevloer egaliseren voordat u aan de slag gaat met uw garagecoating, dan geeft dit een strakker eindresultaat. Vloercoatings hebben altijd baat bij een goede voorbehandeling.

Het klinkt eenvoudig: hoe strakker de ondergrond, hoe beter het resultaat. Indien u de garagecoating aanbrengt op een gladde betonvloer zorgt dit voor de beste aanhechting van de vloercoating. Als de garagevloer ruw is of gaten heeft, dan zijn dit plekken waar het vuil zich eenvoudig kan ophopen. En ook de beste betonverf raakt erin zoek.

Stofvrij maken van garagevloer

Hoe zorgt u voor een mooi egale garagevloer? Veel van de werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren.

  • U begint door de garagevloer stofvrij te maken met een gewone stofbezem.
  • Controleer op een flink aantal plekken of de betonlaag niet loszit. Dit kan bijvoorbeeld een sleutel (zachtjes) over de vloer te krabben.
  • Ook dient u er voor te zorgen dat de vloer vetvrij is. Gebruik een krachtige ontvetter.
  • Tenslotte gebruikt u een stofzuiger om de laatste stofdelen te verwijderen.

Garagevloer repareren

Kleine reparaties kunt u het beste uitvoeren met hulp van een polyester- of staalplamuur. Deze plamuur voegt de gaten goed op en droogt extreem hard uit. Let daarbij op dat u deze zo glad mogelijk afstrijkt omdat het schuren een enorm lastig karwei is omdat deze extreem hard word.

Voor grote oppervlaktes raden wij epoxymortel aan. Ook dit type opvulmateriaal is zeer slijtvast en zorgt voor een perfecte aanhechting van de garagecoating. Natuurlijk kunt u de plekken ook goed herstellen met een cementgebonden opvuller, maar deze heeft over het algemeen een langere uithardtijd.

Betonrot herkennen en verwijderen

Soms zijn problemen minder zichtbaar omdat ze in de kern van het beton zitten. Betonrot kunt u herkennen door de aanwezigheid van afgebrokkelde randen of doordat de verroeste betonbewapening zichtbaar is. Hierbij dient u de betondelen te verwijderen totdat u de "gezonde" bewapening weer ziet. De verroeste bewapening dient u te behandelen met een primer die verdere roestvorming voorkomt. Vul vervolgens het ontstane gat aan met een epoxymortel.

Vaak vragen klanten ons of zij de herstelwerkzaamheden ook met egaline of kit kunnen uitvoeren. Dit raden wij absoluut af. Ten eerste dient egaline zeer lang te drogen en uit te harden. Ten tweede is de toplaag van egaline niet poreus genoeg. Het gevolg is dat het risico ontstaat dat de coating niet voldoende aanhecht.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier