Betonvloer in nieuwbouw verven

Een betonvloer in nieuwbouw verven is een slimme manier om beton langdurig en voor een betaalbare prijs te beschermen. Vloercoatings op beton breng je gemakkelijk zelf aan. Let wel op de instructies en vraag vooraf advies.

Nieuwe betonvloeren

Betonvloeren in nieuwbouw komen we tegen in bedrijfspanden, fabrieken, huizen, appartementen: overal waar harde, duurzame vloeren nodig zijn. Beton is een mengeling van cement, zand, grind en andere materialen. Hoewel heel erg hard, is het niet onkwetsbaar. Berucht is betonrot dat bij gewapend beton voorkomt als de wapening begint te roesten. Dit is het gevolg van indringend vocht.

Door een betonvloer in nieuwbouw te verven met een vloercoating worden vochtproblemen voorkomen. Zo blijft de vloer lang in topconditie. Een vloercoating voor beton bestaat uit tenminste een primer en daarna twee lagen vloerverf. Soms, in industriële panden, wordt wel eens volstaan met een primer of vloerolie. Met een dekkende toplaag maak je een vloer echter mooier en heb je ook langer plezier van de bescherming die een coating biedt.

Betonvloer in nieuwbouw: waarop letten

Ga je een vloercoating op beton aanbrengen, moet je wel een paar dingen bedenken:

Ga je een betonvloer in nieuwbouw verven, dan betekent dit niet dat je altijd vastzit aan je keuze. Je kunt in de toekomst de vloercoating gemakkelijk van een nieuw kleurtje voorzien, of er eventueel een ander soort vloerbedekking overheen leggen. Het geeft dus maximale flexibiliteit.

Werkwijze vloercoatings voor beton

Het aanbrengen van vloercoatings op nieuwe betonvloeren gaat als volgt:

  • Controleer de vloer op beschadigingen en oneffenheden
  • Indien nodig egaliseren met egaline
  • Grondig reinigen met ontvetter
  • Gepolierd en gevlinderd beton schuren
  • Een laag primer aanbrengen
  • Afwerken met twee of drie lagen vloercoating

Meer details vind je in onze werkwijzer betonvloer verven.

Wil je gericht advies over het verven van beton in nieuwbouw, bel ons dan voor meer informatie: 06 268 392 79.