Cementsluier verwijderen

Cementsluier op uw vloer ontstaat bij het uitharden van de vloer waarbij cementdeeltjes naar het oppervlak komen. U herkent cementsluier als een grijswitte, doffe waas die achterblijft op de vloer na storten of gieten. Moet u deze weghalen en zo ja, hoe?

Op het eerste deel van de vraag kunnen we kort antwoorden: ja. Voor het aanbrengen van een vloercoating moet de cementsluier altijd verwijderd worden en de vloer reinigen. Indien u dit niet doet kunnen er hechtingsproblemen ontstaan met de coating. Bovendien wilt u een mooi en glad oppervlak als resultaat, dat ook na het verven van de magazijnvloer goed te onderhouden valt. De waas kan hardnekkig te verwijderen zijn als deze niet snel na de uithardingtijd verwijderd wordt. Hoe doet u dat?

Cementsluier verwijderen

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het verwijderen van cementsluier:

  • Water en sop

Verse sluier kan veelal met lauwwarm water en sop en een harde borstel goed verwijderd worden.

  • Anti-cementsluier

Er bestaan daarnaast professionele reinigingsmiddelen om cementsluier mee te verwijderen. Let erop dat het middel geschikt is voor uw type vloer voordat u hiermee aan de slag gaat. Volg nauwlettend de aanwijzingen op de verpakking.

  • Schuren

Bij hevige en hardnekkige aanslag kunt u in het uiterste geval cementsluier wegschuren. Voor een echte betonvloer heeft u echter professioneel materieel nodig, een gewone schuurmachine is niet geschikt. Vraag naar een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Indien u niet gewend bent te werken met dergelijk materieel raden wij aan dit door een professional uit te laten voeren.

Is de sluier weg, kunt u verdergaan met de geplande schilderplannen en de vloer verven in de coating van uw keuze. Hoe u dit het best aanpakt, leest u in de werkwijzers voor vloercoatings op deze website.

Komt u er niet uit en hebt u nood aan deskundig advies over cementsluier of een vloercoating, schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij hebben vele jaren ervaring en adviseren u gratis en vrijblijvend. Bel ons op +31 (0)6 26 839 279.