Anhydriet met vloerverwarming verven

Kun je anhydriet met vloerverwarming verven? Een belangrijke vraag, want steeds meer nieuwbouwwoningen hebben een verwarmde anhydrietvloer. De familie Van Rutte vroeg ons om advies. Het resultaat: een vloer met een sterke coating en een stoer uiterlijk.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant deze anhydriet dekvloer ging verven
  • welke producten werden gebruikt voor het verven van deze anhydrietvloer met vloerverwarming
  • hoe het coaten van de anhydrietvloer werd uitgevoerd.

Waarom anhydriet met vloerverwarming verven?

Anhydriet wordt veel toegepast in nieuwbouwhuizen. Daar zijn goede redenen voor. Een anhydrietvloer heeft een erg gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is anhydriet veelzijdig. Een anhydrietvloer afwerken kan op veel manieren, en als je kiest voor een vloercoating kan je later nog altijd overstappen op iets anders. Daarnaast is anhydriet met vloerverwarming te combineren.

Anhydriet onbehandeld laten is echter geen optie. De vloer wordt dan snel vies en is zonder coating erg gevoelig voor vocht. De coating moet daarom bestaan uit dampdoorlatende vloerverf met een bijpassende primer. De heer Van Rutte koos voor onze producten omdat hij hoge kwaliteit voor een scherpe prijs wilde, en omdat de voorbeelden op de website duidelijk overkwamen. Vanwege de vloerverwarming viel de keuze op niet-vergelende verf. Er is ook vloercoating op epoxybasis, maar deze gaat op den duur verkleuren door zonlicht en warmte. 

Anhydrietvloer verven: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor anhydrietvloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat.

 

De vloer strekte zich uit over drie ruimtes: woonkamer, keuken en slaapkamer. De klant koos voor twee verschillende kleuren: RAL 9002 (grijswit) en RAL 9018 (papyruswit).

Anhydrietvloer met vloerverwarming coaten

Anhydriet met vloerverwarming verven: zo ging het

Hoewel hij weinig ervaring had met schilderen, besloot de heer Van Rutte de verfklus zelf uit te voeren. Eerst las hij de instructies, daarna maakte hij de vloer goed schoon met een krachtige ontvetter. Vervolgens ging de Inno Vloerprimer 1K erop. Omdat de ondergrond flink bleek te zuigen en de primer dus sterk werd opgenomen, waren hiervan twee lagen nodig.  Vervolgens bracht hij twee lagen aan van de Inno Topcoat 1K. Om verzekerd te zijn van een mooi resultaat, nam hij hiervoor ruim de tijd.

Als materiaal gebruikte hij twee rollers van 18 cm breed en een platte verfkwast. Voor elke laag werden nieuwe rollers gebruikt, zodat droge verfresten van de vorige laag geen belemmering vormden. De klant was erg tevreden over het resultaat en geniet nu van een prachtige anhydrietvloer met vloerverwarming.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydrietvloer met vloerverwarming verven?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydriet, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.