Art center vloer verven transparant

Wij hielpen het kunstcentrum aan de verf voor een nieuwe vloer: Jotun Oxan Aqua. De eigenaren zagen zich geconfronteerd met een 400 vierkante meter grote vloer die erg stoffig was. Schoonmaken bleek erg moeilijk. De betonnen ondergrond met open structuur was vrij grof en daardoor bleef veel vuil achter.

De klant wilde hiervoor een oplossing maar zag een andere kleur niet zitten. Op het oog moest de vloer hetzelfde blijven. Wij stelden daarom Jotun Oxan Aqua voor, een transparante vloercoating die de ondergrond beschermt en mooi afsluit. Hierdoor krijgt vuil beduidend minder kans om zich te verzamelen. Omdat de vloer gladder wordt is schoonmaken eenvoudiger en kan men de vloer nu ook gewoon stofzuigen.

Uiteraard werd voor het aanbrengen alles gedaan om de ondergrond goed schoon te krijgen, ook al was dit niet zo gemakkelijk. Een vloer ontvetten voor het schilderen met vloerverf is essentieel voor een optimale hechting. Ook gaten opvullen is nodig.

Jotun Oxan Aqua kan als transparante vloercoating worden gebruikt, zoals in dit project, maar heeft nog een voordeel. Mocht u liever toch een kleur aanbrengen, dan functioneert Oxan Aqua heel goed als primer. U kunt er dan overheen schilderen met Inno Betonverf 2K of Pre Dekverf. Het art center in Amsterdam houdt het graag bij transparant.

Producten zijn geleverd door Vloeren-coatings.nl. De vloercoating is door de klant of in samenwerking met een applicateur aangebracht.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier