Betonlook op anhydrietvloer in slaapkamer

Een klant in Urk maakte met een dekkende vloercoating een betonlook op de anhydrietvloer in zijn slaapkamer annex zolder. Vanwege de anhydriet ondervloer koos hij op ons advies voor een dampdoorlatende 2-componentenverf.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de anhydriet dekvloer wilde coaten
  • welke vloercoatings hij gebruikte voor het verven van deze slaapkamer
  • hoe de betonlook verf werd aangebracht.

Waarom een betonlook op de anhydrietvloer?

De klant wilde graag een mooie stoere betonlookvloer op de slaapzolder. Na een aantal offertes voor gietvloeren te hebben opgevraagd, kwam hij er snel achter dat dit ver boven het budget was. Een zoektocht online leerde dat het ook mogelijk was om een kale anhydriet dekvloer te verven. Omdat anhydriet slecht tegen water kan was het wel noodzakelijk om de vloer goed voor te behandelen en speciale verf te gebruiken. De vloercoating moest waterdicht zijn, maar ook dampdoorlatend. De klant nam contact op met Vloeren Coatings. "Na uitgebreid zoeken op google en na een zeer behulpzaam telefoongesprek van een medewerker hebben we besloten om op deze site te bestellen", schreef hij ons nadien.

Een betonlook kan op twee manieren worden gemaakt. Wie de ondergrond wil blijven zien, kiest voor een transparante vloercoating. Wie een strakke, egale betonkleur wil, kiest voor dekkend verven in een grijstint. Deze klant koos voor een dekkende vloercoating.

Anhydrietvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Kan ook in woonkamers, slaapkamers en elders in woningen worden aangebracht. Geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 7045. Deze wordt ook wel telegrijs 1 genoemd. Topcoat 2K Pro is, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Betonlook anhydrietvloer slaapkamer

Betonlook op anhydrietvloer in slaapkamer: het verven zelf

De klant voerde de schilderklus samen met zijn vrouw uit. Voordat ze gingen verven werd de 65 vierkante meter grote anhydrietvloer geschuurd met korrel 120 en vervolgens aangeveegd. Hierna gingen ze er nog eens met de stofzuiger er overheen. Deze voorbehandeling was aangeraden om een goede hechting van de coating te garanderen.

Nadat de primer in 1 laag was aangebracht ging de 2-componentencoating erop, in twee lagen voor een ijzersterke afwerking. Ze deden dit met verfrollers geschikt voor 2-componentenverf. Ze plaatsten de roller op een lange stok. Daarmee gingen ze van de ene kant van de zolder naar de andere. Ze hielden rekening met een droogtijd van 24 uur tussen elke laag, en lieten de vloer hierna uitharden.

Moeilijk was het maken van de betonlook op deze anhydrietvloer niet. "Ook met weinig kluservaring zou deze klus prima zelf te doen zijn", constateerde onze klant.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een betonlook op een anhydriet dekvloer?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydrietvloeren, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.