Gevlinderde vloer verven

De familie Mulder in Amsterdam nam contact op met Vloeren Coatings met een verzoek. De familie wilde namelijk een gevlinderde vloer verven. Wat is een gevlinderde vloer, vraagt u zich wellicht af. Hieronder wordt een vloer verstaan die tijdens het droogproces keer op keer gepolijst wordt. Door het polijsten krijgt de vloer een dichte structuur en zo ontstaat een mooie, strakke betonvloer.

Voordat men een vloercoating kan aanbrengen, moet een vloer van beton bijna altijd geschuurd worden. Dit speelde ook bij het appartement van de familie Mulder. In het algemeen geldt dat hoe dichter de structuur, hoe grover de vloer geschuurd mag worden. Er zijn vloeren, bijvoorbeeld anhydriet vloeren, die met een diamantschuurmachine aangepakt moeten worden om een goede hechting voor de verf te krijgen.

Alle vloeren die geschilderd gaan worden en waar nog geen verflaag opzit moeten eerst geschuurd worden. Hoe harder, vlakker een vloer is hoe lastiger het voor een coating is om er een hechting op te krijgen. Het beste is altijd even advies in te winnen alvorens te starten met het schilderen.

Zoals veel vloeren werd de vloer van de familie Mulder geschuurd met korrel 40, wat grof is. Hierna werd de gevlinderde vloer licht afgecoat met een slijtvaste, transparante vloercoating. De familie Mulders was in haar nopjes met het resultaat.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier