Keldervloer verven

De familie Vlieger wilde een nieuwe vloer in de kelder van hun woning. Gekozen werd voor een transparante coating die daarna dekkend werd afgewerkt. Dit gebeurde om esthetische redenen. Het ging om een vloer die was afgewerkt met het egaliseermiddel egaline.

Zoals veel mensen koos ook de familie Vlieger aanvankelijk voor het aanbrengen van een beschermende, transparante laag. Hiervoor werd Inno Vloerprimer 2K gebruikt, een transparante primer met twee componenten. Het nadeel van transparante primers op beton is dat de laag de kleur van het beton benadrukt, als het ware “naar boven haalt”. Soms levert dit een mooi effect op, maar niet altijd. Valt het tegen, kan er alsnog worden gekozen voor een dekkende afwerking.

In dit geval bracht de laag de kleur van de egaline naar voren. Dit leverde een onrustig beeld op. De familie Vlieger koos daarom voor een dekkende toplaag. Aangezien er vloerverwarming was, adviseerde Vloeren-coatings.nl voor Inno Betonverf 2K. Deze verf van Inno Coatings is zeer goed bestand tegen de hoge temperatuur van verwarmingsbuizen en verkleurt hierdoor niet.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier