Linoleumvloer verven in Amsterdam

Vloeren-coatings.nl adviseerde bij de ombouw van een industrieel pand. Een ruimte met een vloer in slechte staat moest een showroom worden. Dat lukte dankzij Scanofloor Vinyl Vloercoat.

Een showroom moet in alle opzichten toonbaar zijn. Ook al zijn de producten nog zo mooi, wanneer de vloer versleten en onverzorgd oogt, heeft de klant weinig vertrouwen in een goede service. Bezuinigen op onderhoud is dan ook onverstandig.

Toen een industrieel pand in Amsterdam moest worden gerenoveerd werden wij ingeschakeld voor advies over de vloercoating. Wat we aantroffen, was niet fraai. De oude linoleumvloer was afgetrapt, in verschillende grijstinten en met tal van slijtageplekken.

De vloer is eerst goed ontvet en daarna geschuurd. Een dag later hebben de schilders een eerste laag Scanofloor Vinyl Vloercoat met twee componenten aangebracht. Nog eens een etmaal verder volgde de tweede laag. Normaal zijn twee lagen voldoende. Niet in dit geval, aangezien er alleen met wit werd gewerkt.

De foto is genomen voordat de noodzakelijke derde laag werd aangebracht. Het resultaat was uiteindelijk schitterend. De kunststofcoating van Scanofloor is een 2-componenten vloercoating die erg sterk is en mooi uitvloeit. Vinyl Vloercoat kan ook direct over marmoleumvloeren gezet worden en gaat dan een ijzersterke hechting aan.

De trap op de foto is afgewerkt met Inno Betonverf 1K. Een trap met een 2-componentencoating bewerken is wel mogelijk maar vanwege de geringe potlife van 1,5 uur wat lastig.

Producten zijn geleverd door Vloeren-coatings.nl. De vloercoating is door de klant of in samenwerking met een applicateur aangebracht.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier