Werkwijzer en producten voor betontegel verven

U wilt een betontegel verven? Dat kan met de juiste betontegel coating producten. Betontegels (ook wel trottoirtegels of stoeptegels genoemd) zijn in Nederland het meest voorkomende plaveisel op het trottoir en worden soms ook toegepast als bestrating van terrassen bij woningen. Vaak vervaardigd van (grijs) beton met een iets ruw en open karakter. Maar betontegels kunnen tegenwoordig ge-impregneert zijn of zelfs gecoat. Wij raden deze vloercoating producten aan voor een betontegel. Een betontegel coating aanbrengen kan zowel zelf gedaan worden als door een applicateur. Advies nodig over uw situatie? Bel gerust voor vrijblijvend advies.

Coating voor betontegels: productkeuze

Wij adviseren de volgende producten:

Inno Vloerprimer: Gemakkelijk ter verwerken watergedragen, transparante vloercoating die dient als hechtingslaag op beton. Dicht zuigende ondergronden sterk af en geeft een uitstekende hechting van de toplaag. Na tien uur overschilderbaar. Leverbaar in twee versies. De Inno Vloerprimer 1K verdonkert niet waardoor rolbanen niet zichtbaar zijn. Kan buiten en binnen worden toegepast. Voor vloeren die extra zwaar worden belast, kunt u Inno Vloerprimer 2K gebruiken.

Inno Betonverf: Breed inzetbare betonverf die zowel dekkend als transparant verkrijgbaar is. Goed bestand tegen weekmakers in autobanden en andere chemicaliën. Vergeelt niet. Deze verf is in twee versies verkrijgbaar. Voor matig belaste vloeren raden we Inno Betonverf 1K aan. Dit is een 1-componentsverf die meteen kan worden aangebracht. Voor vloeren die het zwaarder te verduren hebben, adviseren we de Inno Betonverf 2K. Deze is extra chemisch resistent en zeer duurzaam. Bestaat uit twee componenten die u voor gebruik mechanisch mengt.

Inno Garagevloer Coating 2K: Deze raden we aan als u een oprit met betontegels wilt verven. Een duurzame coating die bijzonder goed bestand is tegen extreme belasting van bijvoorbeeld weekmakers in autobanden. Dekkende coating, dus enkel in kleur verkrijgbaar. De krachtpatser onder onze vloercoatings!

Waarop letten bij betontegels verven

Brengt u vloercoating aan op betontegels, gelden onderstaande aandachtspunten. Bedenk dat dit algemene adviezen zijn. Voor bepaalde producten kunnen andere richtlijnen gelden. Lees daarom altijd de productinformatie bij de vloerverf.

  • Geen enkele coating hecht goed op vet. Maak de betontegels daarom zorgvuldig schoon met een speciale ontvetter. Wij raden Inno Vloerreiniger aan.
  • Om betontegels in de buitenlucht schoon te maken, is een schrobmachine of hogedrukreiniger erg handig.
  • Plan uw verfklus op voorhand. Betontegels moeten echt droog zijn voordat u begint. Houd de weersverwachting in het oog als het om buitentegels gaat, en wacht enkele dagen na het schoonmaken voordat u aan de slag gaat, zodat u weet dat de tegels droog zijn.
  • Vergeet niet om de vloer stofvrij te maken. Ruim eventueel gras, takjes en ander tuinafval op.
  • Gebruik Inno Vloerfix of andere plamuur om beschadigingen te herstellen. Houd er rekening mee dat een transparante coating herstellingen zichtbaar laat.
  • Breng tenminste 1 laag vloerprimer aan. Bij sterk zuigende ondergronden kunnen 2 lagen nodig zijn.
  • Let erop dat u 2-componentencoatings maar korte tijd kunt gebruiken nadat ze gemengd zijn. Dit komt omdat het verharden begint bij het mengen. De potlife vindt u op de technische datasheet. Lees ook de instructies voor het mengen.
  • De meeste primers zijn na 10-12 uur overschilderbaar. U kunt dan de eerste afwerkingslaag aanbrengen.
  • Voor de tweede afwerkingslaag wacht u het best nog een dag.
  • Gebruik voor het aanbrengen van coating op betontegels een roller, kwast of airless verfspuit.

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van vloercoating op betontegels, of tegels verven in het algemeen, bel of mail ons dan. Vloeren geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken.

In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06-26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.