Waarmee kan ik Jotun Oxan olie overschilderen?

Jotun Oxan olie was ooit een populair product. Het is echter niet meer op de markt. Waarmee moet u dan een vloer overschilderen die eerder met Jotun Oxan olie werd bewerkt?

Door het aanscherpen van de wetgeving mag de Oxan olie sinds enkele jaren niet meer verkocht worden. De olie is op thinnerbasis en mag vanwege de dampen niet meer gebruikt worden.

Er zijn in de loop der jaren aardig wat blikken Jotun Oxan Olie verkocht en veel klanten hebben het op de vloeren gesmeerd. Zij zijn nu voor een probleem gesteld. Door de harde toplaag van de Oxan olie kunt u niet zomaar elke vloercoating gebruiken om de vloer over te schilderen. Bovendien kan een verf die op waterbasis is niet over een verf op thinnerbasis aangebracht worden.

Inno Vloersealer

Maar er is een alternatief. Een prima optie is Inno Coatings vloersealer. Dit is een slijtvaste, watergedragen blanke lak . Inno Coatings Vloersealer maakt cementgebonden vloeren stofvrij en wordt toegepast als duurzame, slijtvaste afwerking op steenachtige ondergronden. Het product heeft een zijdeglans uitstraling, zeker als je meerdere lagen aanbrengt. Wel alleen toepassen op binnenvloeren.

De vloersealer heeft twee dagen nodig om volledig hard te worden en gaat daarna lang mee. Een tweede laag kan de volgende dag worden aangebracht. Deze lak vergeelt niet, is slijtvast en kan in meerdere lagen worden opgebracht. Een ander aantrekkelijk element van dit product is de lage prijs. De vloersealer komen we tegen in magazijnen, trappenhuizen, computerruimtes, kelders en opslagruimtes.

Sealer aanbrengen

De eerste laag kan met 10% water verdund worden en de tweede laag is onverdund aan te brengen. De vloerolie is dus prima geschikt voor oppervlakten die voor de eerste keer geschilderd worden of nieuwe vloeren.

Gaat u een oude laag Jotun Oxan Olie overschilderen, dan moet u de oppervlakte wel eerst goed ontvetten en dan lichtjes schuren. Na het schuren moet er een 1-componentenprimer worden aangebracht en daarna kan de vloersealer worden aangebracht.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier