Waarmee kan ik Jotun Oxan olie overschilderen?

Jotun Oxan olie was ooit een populair product. Het is echter niet meer op de markt. Waarmee moet u dan een vloer overschilderen die eerder met Jotun Oxan olie werd bewerkt?

Door het aanscherpen van de wetgeving mag de Oxan olie sinds enkele jaren niet meer verkocht worden. De olie is op thinnerbasis en mag vanwege de dampen niet meer gebruikt worden.

Er zijn in de loop der jaren aardig wat blikken Jotun Oxan Olie verkocht en veel klanten hebben het op de vloeren gesmeerd. Zij zijn nu voor een probleem gesteld. Door de harde toplaag van de Oxan olie kunt u niet zomaar elke vloercoating gebruiken om de vloer over te schilderen. Bovendien kan een verf die op waterbasis is niet over een verf op thinnerbasis aangebracht worden.

Inno Vloersealer

Maar er is een alternatief. Een prima verf om te gebruiken is de Inno Vloersealer. Dit is een slijtvaste blanke lak op basis van terpentine. Inno Coatings vloersealer maakt cementgebonden vloeren stofvrij en wordt toegepast als duurzame, slijtvaste afwerking op steenachtige ondergronden. Het product vergeelt niet. Pas deze vloerolie bij voorkeur alleen toe op binnenvloeren. De vloerolie hardt volledig door na 5-6 dagen en gaat lang mee.

De sealer is zelfs bestand tegen de weekmakers van autobanden. Ook andere professionele toepassing, zoals trappenhuizen, computerruimtes, kelders, opslagruimtes en magazijnvloeren, zijn hiermee prima mogelijk. Een ander aantrekkelijk element van dit product is de lage prijs.

Sealer aanbrengen

De eerste laag kan met 50% terpentine verdund worden en de tweede laag met 20%. De vloerolie is dus prima geschikt voor oppervlakten die voor de eerste keer geschilderd worden of nieuwe vloeren. Gaat u een oude laag Jotun Oxan Olie overschilderen, dan moet u de oppervlakte wel eerst goed ontvetten en dan ligt schuren. 

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier